Tutireceptek.hu fejléc

Mustáros csirkemell almával és kelbimbóval recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
2 db csirkemell filé (egész)
3 db alma
50 dkg kelbimbó
2 fej fokhagyma
2 tk dijoni mustár
2 ek olívaolaj
1 tk kakukkfű (csapott)
1 tk bazsalikom (csapott)
fahéj ízlés szerint
só ízlés szerint

Elkészítés:
A csirkemelleket vágjuk kisebb darabokra, kicsit ütögessük meg a klopfolóval.
Egy kis tálban keverjük össze a mustárt, olívaolajat, bazsalikomot, kakukkfüvet.
Helyezzük egy tepsibe a csirkemelleket, sózzuk be őket, és kenjük be mindkét oldalukat a mustáros keverékkel.
A csirkemellek mellé tegyük a félbevágott, kimagozott almákat. Szórjuk meg pici fahéjjal, egy kicsi fahéjat szórjunk a csirkemellekre is.
Szedjük gerezdekre a fokhagymát, s héjastul helyezzük a tepsibe.
Öntsünk a tepsibe kis vizet, és alufóliával lefedve süssük 170 fokon 50 percig, majd a fóliát leszedve süssük tovább 200 fokon pirulásig.
A kelbimbót sós vízben főzzük meg.
sütési hőfok: 170°C


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mustáros-tejfölös karaj » Mustáros májaskrém » Tejszínes csirkemell II. » Kölespuding almával
» Csirkemelles tésztasaláta » Karamellás-csirkemell » Mustáros-tejfölös csirke » Mustáros csirkemell
» Mustáros uborkamártás » Gyros tál csirkemellből » Mustáros husi » Borzas csirkemell 2
» Csirkemelles húspogácsa » Csirkemell bakonyiasan » Lecsós csirkemell » Csirkemell a' la pannónia


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.