Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csirkemell bakonyiasan recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
20 dkg szeletelt bacon
4 szelet csirkemellfilé
30 dkg barna csiperke
3 dl tejföl
só, bors, őrölt pirospaprika
1 evőkanál liszt
1 evőkanál mangalicazsír
szárított vargánya

Elkészítés:
A zsíron a megtisztított és felszeletelt gombát megfuttatom, majd fedő alatt 20 percig párolom. Amíg a gomba párolódik, egy őzgerincformát kibélelek a szalonnával (a szeleteket keresztben egymás mellé fektetem úgy, hogy a forma mindkét oldaláról kívül lelógjon), és 2 szelet csirkemellet helyezek a forma alján a szalonnára. A húst enyhén sózom, alaposan borsozom, és vargánya keveréket őrölök rá. A gombához adom az őrölt pirospaprikát, összekeverem, majd szétterítem az őzgerincformába fektetett húson. Erre teszem a másik két szelet csirkemellet.
A tejfölt kikeverem a liszttel, ráöntöm a húsra, majd a szalonna szeleteket ráhajtom. Fóliával lefedem, és 45-50 percre előmelegített sütőbe teszem. Ezután a fóliát eltávolítom, és a formát visszateszem a sütőbe. Amikor a szalonna megpirul, elkészült az étel. Galuskával vagy párolt rizzsel tálalom, de hidegen fogyasztva is kiváló.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mustáros tepsis csirkemell » Csodás csirkemell » Csirkemell zöldségágyon » Almás, sajtos csirkemell
» Almás csirkemell. » Csirkemell a' la pannónia » Csirkemell vagdalt » Bacon-ös rakott csirkemell
» Borsos sajtos csirkemell » Brokkolis csirkemell # » Hagymás-túrós csirkemell » Csirkemell pörkölt
» Padlizsános csirkemell » Barackos csirkemellsteak » Mustáros csirkemellcsíkok » Csirkemell sajtmártásban


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.