Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Nagyibablevese recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
kb.25 dkg tarkabab
4 dkg zsír
2 dkg liszt
fokhagyma 3-4 gerezd
1 vöröshagyma(közepes)
tejföl vagy tejszínízlés szerint, én rengeteget rakok bele 2 nagy pohárral
ecet

füstölt húsamennyi rendelkezésemre áll, ha nincs, füstölt szalonna

Elkészítés:
a megtisztított babot előző este beáztatom, majd másnap a füstölt hússal felteszem főni,közben a hagymás fokhagymás rántást elkészítem.
A fele hagymát a babba teszem , a másik felét a rántásba.Ha a bab megfőtt berántom, tejfölt belerakom,a végn ecet, pici cukor.
Tálaláskor még egy hagymát felkarikázok vékonyra, és a tányérokbateszem, és rászedem a babot.
Drégelypalánkról János vezette be ezt a szokást, és nagyon finom.


A receptet beküldte: 5bastya


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Parajkrémleves » Zöldborsós gombaleves » Mandulás fokhagymaleves » Falusi zöldségleves gazdagon
» Gulyásleves Mariann módra » Tavaszi leves májgaluskával » Zalai erdésztokány » Húsgombóc, mint levesbetét
» Leves gombaporból » Petrezselymes krémleves » Fokhagymás camembert-leves » Nektarin krémleves
» Savanyú-édes leves » Hamis szárnyasaprólék leves » Karfiolkrémleves » Kolozsvári gulyás


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.