Tutireceptek.hu fejléc

Narancshéj cukorral karamellizálva recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
4 db narancs, 20 dkg cukor

Elkészítés:
A vastag húsú narancs héját felcsíkozzuk és 3-5 napig vízben áztatjuk. Naponta legalább kétszer kicseréljük rajta a vizet. Aztán feltesszük egy edényben annyi vízzel, hogy ellepje és beleöntjük a cukrot. Közepes tűzön addig főzzük míg a víz elfő és kissé a cukor karamellizálódik a narancshéjon.

Tanácsok:
Nagyon finom, igazi vendégváró csemege.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Cukrozott narancshéj » Kandírozott narancshéj » Brownie mályvacukorral » Sajtgolyók
» Tökmagos kenyér » Húsvéti palacsinta » Sonkás-sajtos virágok » Kouign Amann
» Leveles hagymás lepény » Káposztás pogácsa 1. » Bence féle narancsos alma » Virsli burgonyatésztában
» Sonkás bundás kenyér » Maláj sárga rizs » Cigány pogácsa » Hawaii muffin


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.