Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tökmagos kenyér recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
1 darabhoz:

4 dkg friss élesztő

350 ml langyos víz

1 kg teljes kiőrlésű liszt

2 dkg só

350 ml langyos tej

20 dkg tisztított tökmag

Elkészítés:
Előkészítés: Az élesztőt nagy tálba morzsoljuk, ráöntjük a vizet, és hagyjuk felolvadni. Hozzákeverjük a lisztet, a sót, a tejet és a tökmagot (1 evőkanállal félreteszünk a szóráshoz). A kézi robotgép dagasztó spiráljával alaposan összekeverjük. Letakarjuk, és meleg helyen 40 percig kelni hagyjuk.

Elkészítés: A tésztát még egyszer átkeverjük, ketté vagy három felé osztjuk, és hosszúkás kenyereket formázunk. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, rátesszük a tésztát, letakarjuk, és még 40 percig kelni hagyjuk. A sütőt 220 fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük. A tésztára szórjuk a félretett magokat, és a sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük.

Tanácsok:
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra 30 perc múlva

Elkészítési idő: 20 perc

A receptet beküldte: ×××Dalma×××


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kenyérpótló » Arizonai kukoricakenyér » Diós répakenyér » Hókenyér
» Falusi fehér kenyér » Burgonyáskenyér » Gyümölcskenyér » Kuglóf (kenyérsütőben)
» Bundáskenyér tuningolva » Könnyű, puha rozsos kenyér » Mákos sárgarépakenyér » Töltött bundás kenyér
» Mézes püspökkenyér » Fokhagymás Graham kenyér » Tökmagos mézes » Gombás töltött kenyér


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.