Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

New York-i túrótorta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
alaphoz:
15 dkg keksz (kekszpor)
5 dkg cukor
6 dkg olvasztott vaj

Töltelékhez:
50 dkg tejszínkrémsajt
50 dkg túró
18 dkg cukor
4 tojás
2,5 dl tejföl
3 ek liszt
2 tk vaníliaaroma (helyettesíthető van.cukorral)
1/2 citrom reszelt héja

Elkészítés:
A sütőt 170 °C-ra előmelegítjük.
Kiajazunk egy 24 cm átmérőjű kapcsos formát.
Összekeverjük az alap hozzávalóit és erősen a forma aljába nyomkodjuk úgy, hogy egy pici pereme legyen. Kb. 8-10 percig sütjük.
Közben robotgéppel összekeverjük a túrót, krémsajtot, lisztet és cukrot. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, mindegyikkel jól elkeverjük. Ezután belekeverjük a tejfölt és a vaníliát, reszelünk bele citromhéjat.
Az egészet a kihűlt alapra öntjük és kb. 60 percig sütjük.
Hagyjuk kihűlni és hűtőbe tesszük 6 órára.

Tanácsok:
Amikor kivesszük a sütőből, még picikét remegősnek kell lennie.

Elkészítési idő: 75 perc

A receptet beküldte: lujzika36


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tereza túrótortája » Túrótorta(Kata-féle) » Mákos túrótorta » Epres túrótorta - másként
» Málnás túrótorta » Barackos kedvenc túrótorta » Amerikai túrótorta » Túrótorta szőlővel
» Szőlős túrótorta » Lime-os túrótorta » Citromos-kekszes túrótorta » Barackos esküvői túrótorta
» Gyümölcsös túrótorta II. » Túrótorta pudingkrémmel » Epres túrótorta » Nektarinos túrótorta


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.