Tutireceptek.hu fejléc

Csípős burgonyasaláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
50 dkg félbevágott apró újburgonya,
25 dkg megtisztított, ferdén feldarabolt zöldbab

Öntet:
fél dl olívaolaj,
2 db kimagozott,
csíkokra vágott piros chili,
1 db összenyomott fokhagymagerezd,
1,5 dkg aprított friss koriander,
1 ek. vörösborecet,
fél tk. köménymag

Elkészítés:
A burgonyát 20 percig kis lángon megfőzzük, amíg éppen csak megpuhul, lecsepegetjük, félretesszük. A babot forró vízben blansírozzuk 2 percig, majd lecsepegtetjük és félretesszük.
Az öntet elkészítéséhez habverővel 2 percig keverjük az összes hozzávalót, míg össze nem áll, majd öntsük az összekevert burgonyára és babra. Azonnal tálaljuk.


A receptet beküldte: TyBoR


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csípős saláta » Mogyorós burgonyasaláta » Csirkehúsos burgonyasaláta » Csípős falusi kocsonya
» Édes-csípős zöldségek » Burgonyasaláta kukoricával » Burgonyasaláta gazdagon » Csípős babos karaj
» Tavaszi burgonyasaláta » Csípős spagetti 2. » Csípős húspogácsa » Csípős csirke nyárson
» Diétás burgonyasaláta » Csípős garnéla » Tonhalas burgonyasaláta » Csípős szósz


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.