Tutireceptek.hu fejléc

Nyúl zöldségágyban sütve recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 db kb. 2,5 kg-os vad, vagy házinyúl (egészben)
20 dkg füstölt szalonna (vékony csíkokra vágva)
4 szál sárgarépa (felkarikázva)
l szál petrezselyemgyökér (felkarikázva)
só, bors, mustár, pirosarany, fokhagyma, (szükség szerint) zsír

Elkészítés:
A nyulat hasánál szétnyítva bekenjük zsírral, beletapasztjuk a karikázott sárgarépát, petrezselyemgyökeret, ízlés szerint sózzuk, majd bekenjük előbb mustárral, majd pirosarannyal.
Hústűvel összetűzzűk.
A felcsíkozott szalonnákat a nyúlnak a bőre alá tűzdeljük és a szalonnák mellé egy-egy fokhagyma gerízdet tűzűnk.
A tepsit kizsírozzuk, és a nyulat a hátára fektetve
belehelyezzük. A maradék helyre sárgarépa karikákat teszünk, arra rá kevés pirosaranyat és mustárt teszünk.
A sütőt kb. 200 fokon felmelegítjük és fokozatosan
csökkentve állandóan saját zsírjával locsolgatva készre sütjük.

Elkészítési idő: 2 perc
Kalóriatartalom: 600 kcal
Zsírtartalom: 150 gramm

A receptet beküldte: marian1961


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkemell formában sütve » Sárgarépa csőben sütve » Banán sütve » Karaj sütve
» Fokhagymás csirkemáj sütve » Csülökfalatok sütve » Rakott csirke sütve » Disznóoldalas sörben sütve
» Hagymás máj sütőben sütve » Torjai májszelet sütve » Töltött tojás sütve » Libamáj sütve
» Banán roston sütve » Makaróni csőben sütve » Polip olívaolajban sütve » Tojás zsemlében sütve


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.