Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Olasz pirított zöldségek recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
2 szál fehérrépa
2 nagy sárgarépa
1 nagy nyáritök
2 cukkíni
1 piros húsú paprika
1 dl olívaolaj
2 gerezd fokhagyma pépesítve
2 teáskanál olasz fűszerkeverék
1/2 teáskanál só
1/4 teáskanál őrölt bors

Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. A paprikát vágd kb. 3x2 centis darabokra, a répákat, a nyáritököt és a cukkínit ferdén 5 centis szeletekre. Tedd a zöldségeket egy nagy tálba, locsold meg az olajjal, morzsold rá a fokhagymát, szórd meg a fűszerekkel, majd forgasd jól össze, hogy mindenhol bevonja a szeleteket. Terítsd ki a zöldségeket a tepsiben egy rétegben, és süsd 40-45 percig, vagy amíg félpuhára sül és megpirul. 20 perc után keverd meg.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pirított csirke » Padlizsán olasz módra » Gyors vacsora zöldségekkel » Nyanyás olaszkenyér
» Grillezett zöldségek » Arancini (olasz rizsgolyó) » Fokhagymás sültzöldségek » Pirított tükörtojás
» Édes-csípős zöldségek » Olasz rakott csirke » Jávai piritott zölgség » Tepsis hús zöldségekkel
» Csőben sült zöldségek 2. » Tarhonya olaszosan » Tojáslepény olaszosan » Olasz gesztenyeleves


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.