| Nyanyás olaszkenyér receptKenyerek, péksütemények Hozzávalók: nyanya: 3 dl langyos víz csipet só 50 dkg liszt 1 ek. olaj 1 tk. cukor 1 dkg élesztő a kenyérsütőben kicsit összekevertetem gombóccá.3 rászre osztom.2 a mélyhűtőbe 1 simán a hűtőbe zacskóba. a cipó 1 kg liszt 0,5 l víz(de ez liszt függő. Lehet több is. 0,6 l.) 6 ek olaj 2-2 tk só és cukor 1 mk szárazélesztő v 1/5 sima élesztő + az 1/3 nyanya Elkészítés: a nyanyát előző este megcsinálom a leírtak szerint és a hűtőbe ill. a fagyasztóba teszem. A cipó hozzávalókat és az 1/3 nyanyát simára dagasztom a dagasztógéppel.Majd bő 1/2 órát hagyom szobahőmérsékletem kelni. amíg kel a sütőt is előmelegítem 250 fokra. Veszek elő egy 2 jénait, majd teszek bele sütőpapírt, hogy a tészta ne ragadjon le. A megkelt tésztát 2 részre osztom.Kicsit átgyúrom,majd hosszúkás alakra formázom.Beleteszem a jénaikba, bevágom.Vagy a jénai tetejét spriccelem be alaposan vízzel, vagy a kenyér tetejét kenem meg ecsettel, hogy kicsit vizes legyen. Majd a 250 fokom sütöm 15 percig. Ekkor a jénai tetejét leveszem, és a sütő hőmérsékletét is visszábbveszem 200 fokra. ezen a hőfokon sütöm még 30 percig. a megsült kenyeret még forrón megkenem ismét vékonyan vízzel és hagyom kisit kihülni. isteni finom. A receptet beküldte: Tobzocska Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |