Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Fűszeres olasz pulykatorta recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 SZEMÉLYRE:

8 szelet pulykamell
2 gerezd fokhagyma
5 dl. tej
só, őrölt bors
szerecsendió
4 evőkanál liszt
2 tojás
30 dkg. reszelt sajt (Trappista)
2 dl. tejföl
10 dkg. vaj

Elkészítés:
A pulykaszeleteket fokhagymás, sós tejben, hűtőszekrényben áztatjuk 24 órát.
Lecsöpögtetjük, majd lisztbe, tojásba, reszelt sajtba forgatjuk.
Egy nyitható tortaformába rétegezzük a hússzeleteket, közé vajforgácsokat teszünk.
A maradék sajtot és a tojást összekeverjük a tejföllel, fűszerekkel, és a tetejére öntjük.
Közepes lángon kb. 1 óra alatt pirosra sütjük.
Tortaként szeletelhetjük.
Krumplipüré, zöldséges rizs a körete.

Tanácsok:
Az áztatással érdemes kivárni a 20-24 órát, hogy a hús tényleg omlós, és finom legyen.

Értelemszerűen nem muszáj tortaformában sütni.


A receptet beküldte: timothy64


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fűszeres lazac » Fűszeres sertéstáskák » Olasz cukkíni » Olaszos mártogató
» Fűszeres burgonya » Húskockák fűszeres túróval » Fűszeres melegítő » Tojáslepény olaszosan
» Fűszeres bébipolip » Fűszeres meleg limonádé » Fűszeres kacsaragu » Fűszeres halsült
» Fűszeres sajtos sonka » Ciprusi fűszeres hal » Töltött csirke olaszosan » Zöldfűszeres Grissini


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.