Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Olaszos mártogató recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
10 dkg húsos császárszalonna
1 fej vöröshagyma
5 dkg paradicsompüré
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál kakukkfû
1 teáskanál bazsalikom
1 mokkáskanál törött fekete bors
1 tyúkhúsleveskocka
1 teáskanál búzakeményítõ
1 csokor petrezselyemzöld
5 dkg reszelt sajt

Elkészítés:
A császárszalonnát egészen apró kockákra vágjuk, és kisütjük a zsírját. Rátesszük a megtisztított és finomra vágott vöröshagymát és a fokhagymát, majd gyenge tûzön üvegesre fonnyasztjuk. Ezután hozzáadjuk a paradicsompürét, és néhány percig együtt pároljuk tovább. Rászórjuk az összes fûszert, majd felöntjük 3 dl vízzel. Beletesszük a húsleveskockát, és fedõ alatt legalább 8 percig forraljuk. Közben a keményítõt 1/2 dl vízzel simára keverjük, és a paradicsomos levet behabarjuk vele. Kis lángon, folyamatosan kevergetve kissé besûrítjük. Végül beleszórjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, és a reszelt sajttal simára keverjük. A tûzrõl lehúzzuk, és befedve 10 percig hagyjuk állni, csak ezután tesszük az asztalra.

Tanácsok:
Bármilyen frissen sült zöldségfélét és bundázott húsfélét mártogathatunk bele. Sört kínáljunk hozzá.


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Olaszos rántott hús » Olaszos-almás vadkacsamell » Olaszos rakott burgonya » Gnocci olaszos mártásban
» Töltött csirke olaszosan » Göngyölt hús olaszosan » Chips mártogatóssal » olaszos gönygyölt fasirt
» Olaszos Paradicsomleves » Spenótos mártogatós » Zöldséges mártogatós » Olaszos tészta
» Olaszos csirkemell » Olaszos pirítós » Fetás mártogatós » Olaszos zöldbab


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.