Tutireceptek.hu fejléc

Göngyölt hús olaszosan recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
25 dkg spagetti
4-5 ág petrezselyem
8 vékony szelet sertéscomb
4-5 evőkanál olívaolaj
8 szelet baconszalonna
2 dl tejszín
20 dkg spenót
4 dkg paprikával töltött olajbogyó
30 dkg koktél paradicsom
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál vaj, só, bors

Elkészítés:
A tésztát a szokott módon kifőzzük, majd leszűrjük és lecsöpögtetjük. A hússzeleteket laposabbra verjük, és mindegyikre 1-1 szelet baconszalonnát fektetünk. A lecsipegetett petrezselyem levelekkel kirakjuk, felgörgetjük, és fogvájóval megtűzzük. Forró olajon a tekercseket többször megforgatva 5 percig sütjük. Sóval borssal ízesítjük, 3 dl vízzel és a tejszínnel felöntjük, majd felforraljuk. Kb. 3 perc alatt besűrűsödik. A spenótot csíkokra vágjuk, az olajbogyót felszeleteljük. A koktélparadicsomot félbevágjuk. A vajat nagyobb serpenyőben felhevítjük. Beleszórjuk a zúzott fokhagymát, a paradicsomot és az olívabogyót, majd 2 percig pirítjuk. Beletesszük a spenótot, megfonnyasszuk, és a spagettivel összemelegítjük. A göngyölt hússal tálaljuk. Spenótlevelekkel díszítjük.


A receptet beküldte: Polli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lombardiai göngyölt csirke » Szalonnás göngyölt zöldbab » Göngyölt borjúszeletek. » Göngyölt párizsi
» Göngyölt csirke póréval » Tésztába göngyölt virsli » Fetás göngyölt csirke » Göngyölt sertéskaraj
» Gesztenyés göngyölt hús » Göngyölt pulykamell » Baconba göngyölt virsli » Göngyölt csirkecsoda
» Sziléziai göngyölthús » Göngyölt hering » Göngyölt pulykamell 2. » Göngyölt tojás


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.