Tutireceptek.hu fejléc

Omlós krémes 1. recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tészta:

30 dkg liszt
7 dkg margarin
10 g szalalkáli
2 ek porcukor
annyi tej, hogy a tészta összeálljon

Krém:

25 dkg margarin
20 dkg porcukor
5 dl tej
1 tasak vaníliás pudingpor
2 csomag vaníliás cukor
1 citromból nyert citromhéj (reszelve)

Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból lágy, de nem ragadós tésztát gyúrunk, majd három részre osztjuk. A lapokat egyenként kinyújtjuk egy 20*30 cm-es téglalappá, majd egyenként megsütjük a tepsi hátoldalán. 180 fokon kb 8-10 perc alatt. Halvány sárgák legyenek a lapok. Ne süssük túl! Amikor levesszük a tepsiről vigyázzunk, mert nagyon törékenyek.

A krémhez a tejben felfőzzük a pudingport, majd ha langyosra hűlt kihabosítjuk a margarinnal és a cukrokkal, majd a citromhéjat is belekeverjük.

Leteszünk egy lapot, rákenjük a krém felét, még egy lap, a maradék krém és az utolsó lappal befedjük. Porcukorral megszórva pihentetjük egy éjszakát, majd másnap szeleteljük.

Tanácsok:
Tipp:

A krémbe lehet tenni citromlevet is.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Finom krémes habos süti » Egyszerű krémes » Túrókrémes sütemény » Olasz krémes
» Fehér krémes » Kókuszkrémes muffin » Finom piskóta krémes » Krémes isler
» Spenótkrémes töltött tojás » Krémes szelet » Szalagárés krémes » Tejszines mézes krémes
» Intelligens krémes * » Túrós-pudingos krémes » Diókrémes tekercs » Zágrábi krémes


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.