Tutireceptek.hu fejléc

Omlós tepertős pogácsa recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
30 dkg finomliszt
1 dl tej,
1 dl víz,
2 tojás
1 ek cukor,
20 dkg "Pápai tepertőkrém",
2 dkg élesztő,
1 ek olaj,
1 kk só,
fél mk bors.

Elkészítés:
A langyos tejben feloldjuk felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet elmorzsoljuk a tepertővel, hozzá adjuk a tojások sárgáját, a sót, a borsot s végül a felfuttatott élesztőt. Jól kidolgozzuk, erősen csapkodva a deszkához. Háromszor egy-más után kinyújtjuk, végül 2 ujjnyi vastagra hagyva a tetejét késsel bevagdaljuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Tepsibe tesszük, és 1,5 óráig pihentetjük, ezután tojással megkenjük és jó meleg sütőben megsütjük.


A receptet beküldte: dobos


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Krumplis pogácsa olajjal » Tepertős pogácsa » Omlós fasírt » Cigány pogácsa
» Pogácsa X » Pogácsa » Ötperces pogácsa » Gyors tejfölös pogácsa
» Sajtos pogácsa » Hajdinás pogácsa » Csóró pogácsa » Erdélyi rakott pogácsa
» Tejszínes pogácsa 2. » Zöld burgonyapogácsa » Sárgarépás pogácsa » Tökmagos pogácsa 2


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.