Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Omlós tepertős pogácsa recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
30 dkg finomliszt
1 dl tej,
1 dl víz,
2 tojás
1 ek cukor,
20 dkg "Pápai tepertőkrém",
2 dkg élesztő,
1 ek olaj,
1 kk só,
fél mk bors.

Elkészítés:
A langyos tejben feloldjuk felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet elmorzsoljuk a tepertővel, hozzá adjuk a tojások sárgáját, a sót, a borsot s végül a felfuttatott élesztőt. Jól kidolgozzuk, erősen csapkodva a deszkához. Háromszor egy-más után kinyújtjuk, végül 2 ujjnyi vastagra hagyva a tetejét késsel bevagdaljuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Tepsibe tesszük, és 1,5 óráig pihentetjük, ezután tojással megkenjük és jó meleg sütőben megsütjük.


A receptet beküldte: dobos


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött sajtos pogácsa » Joker pogácsa » Tepertős pogácsa kefírrel » Négymagvas pogácsa
» Boszorkánypogácsa » Hagymás-krumplis pogácsa » Mami pogácsája » Hajtogatott tepertős pogi
» Lilahagymás pogácsa » Spenótpogácsa » Kínai illatos omlós csirke » Mártuska pogácsája
» Omlós, sós rúd » Főzőtt pogácsa » Bence pogacsa » Gulyáskrémes-túrós pogácsa


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.