| Sajtos rúd omlós receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 2 (50 dkg) Rama Sütőmargarin; 1 (5 dkg) friss élesztő; 1 nagy doboz tejföl; 3-4 evőkanál zsír vagy sütőmargarin; 6 enyhén púpozott kávéskanál só; 1,2 kg rétesliszt Tetejére: tojás; sajt (kb. 15 dkg); köménymag Elkészítés: Figyelem! Ezt a receptet azoknak ajánlom, aki akár több nap múlva is omlós sajtos rudat akarnak enni, feltéve, ha marad! A lisztet a Ramával, majd a zsírral vagy sütőmargarinnal összedolgozom. Belekeverem a sót, belemorzsolom az élesztőt, majd a tejföllel összegyúrom. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd tojással megkenjük. A sajtot lereszeljük egy tányérba. Derelyevágóval, vagy pizzavágóval (ez jobb, mert a hagyományosnál magasabbak a rudak) 3-4 mm széles rudakat vágunk, melyeket kb. 8-10 cm-enként elvágjuk. A reszelt sajtra fektetjük tojásos felükkel lefelé. Kb. 200 fokon sütjük előmelegített sütőben. Ebből az adagból kb. 6-7 nagy tepsi lesz. A receptet beküldte: andland Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |