Tutireceptek.hu fejléc

Gombás rizspogácsa recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
35 dkg gomba
35 dkg rizs
2 tojás
1 fej vöröshagyma
4 evőkanál olaj
1 csokor petrezselyem

zsemlemorzsa (opcionális)

olaj a sütéshez

Elkészítés:
A megtisztított, apróra vágott vöröshagymát két evőkanál olajon megfonnyasztjuk, majd az apróra vágott petrezselymet meg a megtisztított, felszeletelt gombát hozzáadjuk, és félpuhára pároljuk.
Közben egy másik edényben a megmosott és lecsöpögtetett rizst a maradék olajon üvegesre pirítjuk, majd kétszeres mennyiségű vízzel felengedve félpuhára pároljuk.
Amikor a gomba és a rizs is kihűlt, jól összegyúrjuk, sózzuk és annyi zsemlemorzsával gyúrjuk össze, hogy formálható legyen.
A masszából nedves kézzel pogácsákat formálunk, és bő, forró olajban ropogósra sütjük.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombaszósz » Rakott gombás omlett » Gombás-vörösboros gulyás » Gombás töltött kenyér
» Gombás karfiol-tál » Gombász-tészta » Gombás spárga » Gombás szárnyas
» Majonézes gombasaláta. » Gombás-sajtos bukta » Sajtos, gombás galuska » Gombás kiflik
» Gombás töltött tök » Paradicsomos Gombasaláta » Gombás rakott csirke » Gombás szelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.