Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gombás rizspogácsa recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
35 dkg gomba
35 dkg rizs
2 tojás
1 fej vöröshagyma
4 evőkanál olaj
1 csokor petrezselyem

zsemlemorzsa (opcionális)

olaj a sütéshez

Elkészítés:
A megtisztított, apróra vágott vöröshagymát két evőkanál olajon megfonnyasztjuk, majd az apróra vágott petrezselymet meg a megtisztított, felszeletelt gombát hozzáadjuk, és félpuhára pároljuk.
Közben egy másik edényben a megmosott és lecsöpögtetett rizst a maradék olajon üvegesre pirítjuk, majd kétszeres mennyiségű vízzel felengedve félpuhára pároljuk.
Amikor a gomba és a rizs is kihűlt, jól összegyúrjuk, sózzuk és annyi zsemlemorzsával gyúrjuk össze, hogy formálható legyen.
A masszából nedves kézzel pogácsákat formálunk, és bő, forró olajban ropogósra sütjük.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás virslisaláta » Gombás csirkecombok » Kifordított gombás hús » Csirkehúsos gombás fasírt
» Gombász-tészta » Gombás-májas rakott karaj » Rókagombás sonkasaláta » Gombás csirkevagdalt
» Gombás tojásfasírt » Húsos-gombás cserépedény » Gombás-cukkinis omlett » Sajtos-gombás halfilé
» Gombás palacsinta/tészta » Gombasaláta 1. » Sült hal gombás mártásban » Gombás marhahúsos tészta


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.