Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gombás rizspogácsa recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
35 dkg gomba
35 dkg rizs
2 tojás
1 fej vöröshagyma
4 evőkanál olaj
1 csokor petrezselyem

zsemlemorzsa (opcionális)

olaj a sütéshez

Elkészítés:
A megtisztított, apróra vágott vöröshagymát két evőkanál olajon megfonnyasztjuk, majd az apróra vágott petrezselymet meg a megtisztított, felszeletelt gombát hozzáadjuk, és félpuhára pároljuk.
Közben egy másik edényben a megmosott és lecsöpögtetett rizst a maradék olajon üvegesre pirítjuk, majd kétszeres mennyiségű vízzel felengedve félpuhára pároljuk.
Amikor a gomba és a rizs is kihűlt, jól összegyúrjuk, sózzuk és annyi zsemlemorzsával gyúrjuk össze, hogy formálható legyen.
A masszából nedves kézzel pogácsákat formálunk, és bő, forró olajban ropogósra sütjük.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás juhtúrós krumpli » Gombás-sajtos karaj » Mustáros-gombás szelet » Gombás mártás húsokhoz
» Gombás szelet sajttal » Gombás keltorta » Gombás cannelloni » Gombás, zöldséges husi
» Gombasaláta majonézzel » Csirkés -Gombás batyu » Sült hal gombás mártásban » Gombás, csirkés lasagne
» Brokkolis-gombás tészta » Gombás-tejszínes penne » Burgonyás gombás tekercs » Svéd gombasaláta


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.