| Hajdinás pogácsa receptReform ételek Hozzávalók: • 20 dkg finomra őrölt, teljeskiőrlésű tönkölyliszt • 10 dkg hajdina (a liszt mennyiségének a fele) • 2 fej közepes lilahagyma • 1 mk. köménymag • 1 mk. őrölt csemege pirospaprika • 1 csipet borsikafű • 1 ek. TAMARI szójaszósz • víz (desztillált vagy szűrt)(dagasztáshoz, főzéshez) • 1 mk. szódabikarbóna • 1/2 dl napraforgó olaj Elkészítés: - A finomra őrölt tönkölybúzalisztből, desztillált vízből, tésztát gyúrunk. (A tészta lágy legyen, de formálható.) - A hajdinát sűrű kásává főzzük. - Az apróra vágott lilahagymát egy kicsit megpároljuk, hozzákeverjük a hajdinához a többi fűszerrel együtt. Fedő alatt összepároljuk, majd hűlni hagyjuk. - Amikor langyos, beledagasztjuk a pogácsa tésztába, a szódabikarbónával együtt. - Kiszaggatjuk, majd még egy kicsit hagyjuk pihenni. - Előmelegített sütőben (200 C-on) ropogósra sütjük. Tanácsok: Többen mondták már erre a pogácsára, hogy ilyen jó tepertős pogácsát még nem ettek. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: apokrif Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |