Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Pulykamell+gombás mártás recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
30 dkg pulykamell
30 dkg gomba (nem konzerv!)
20 dkg trappista sajt
3 dl főzőtejszín
egy fej közepes méretű lila- vagy vöröshagyma
rizs
só, bors
egész szerecsendió
Kockamargarin

Elkészítés:
A pulykamellet szeletekre vágjuk, klopfolóval elegyengetjük (nem kell túl vékonyra, mert akkor olyan lesz, mint a cipőtalp :) ), sózzuk, borsozzuk. Lisztben megforgatjuk és margarinon aranybarnára sütjük. Ha kész, a margarint átöntjük egy serpenyőbe és felhevítjük, majd beletesszük a kockára vágott hagymát. Üvegesre pirítjuk, majd beletesszük a vékonyra szeletelt gombát. Egyből sózzuk, borsozzuk, mert az kihozza a gomba ízét. Miután a gomba kissé megfonnyadt és levet eresztett, hozzáöntjük a főzőtejszínt, finoman összekeverjük. A sajtot lereszeljük, és az öntet sűrűségétől függően adagoljuk a serpenyőbe. Nehány perccel azelőtt, hogy levennénk a tűzről, pici szerecsendiót reszelünk bele.
Köretként rizst javaslok, de hasábkrumplival is finom.

Tanácsok:
Őrölt szerecsendióval is dolgozhatunk, de ha mi magunk reszeljük frissen, kicsit más az aromája.

Vannak, akik a mártásba tesznek még 1 dl fehér bort. Én nem szoktam, de ki lehet próbálni.

Trappista sajt helyett ki lehet próbálni a füstölt sajtot is a mártásba. Ad neki egy plusz ízt, nagyon finom, de sajnos nehéz reszelni - szerintem.

Elkészíthető raguként is. A hasonló ízhatás érdekében javaslom, hogy előbb a fent említett módon süssük ki a húst, és csak a végén keverjük össze a mártással.

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: dorcs


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mustármártás ínyenceknek » Süllő mandulamártással » Zsemlemártás » Light almamártás
» Sóska mártás » Kapormártás főtt húsokhoz » Mézmártás » Fehérmártás
» Pulyka ínyenc mártásban » Sült karfiol sajtmártással » Csirke paprikás mártással » Tejszínes fokhagymamártás
» Sajtmártás máképp » Pulykamell pórémártással » Túrógombóc sajtmártással » Olasz mustármártás


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.