Tutireceptek.hu fejléc

Almaszalámi recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
25 dkg megtisztított puha alma (tisztán mérve)
25 dkg kristálycukor
3 dkg vaj/margarin
5 dkg darált dió
5 dkg mazsola
1 púpozott evőkanál kakaópor
a külsejére kristálycukor

Elkészítés:
Az almát vékonyan felszeleteljük (uborkagyalun lereszeljük),a cukorral és a vajjal saját levében addig pároljuk,amíg teljesen szétfő.
Belekeverjük a diót,a mazsolát a kakaóport,és olyan sűrűre főzzük,hogy összetapadjon.
Vigyázni kell,mert könnyen leég,állandóan kevergetni kell.
Gyúródeszkára (sütőpapírra) cukrot hintünk,és egy csíkban ráhelyezzük az almát.Hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt,vízes kézzel henger alakúra formáljuk,és meghempergetjük a kr.cukorban.
Szellős,hűvös helyen pár napig állni hagyjuk,hogy szikkadjon.
Vizes késsel szeleteljük.


A receptet beküldte: Bévi48


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Krémsajttal töltött máktorta » Túrós pite Zsuzsis » Panka szelet » Teréz torta
» Csoki torta Maris módra » Szőlős édesség » Csokoládés teberizs II » Omlós krémes 1.
» Fincsi krémes » Illatos csokikrém » Gyümölcsös rizsfelfújt » Fincsi mákosguba torta
» Barackos-pudingos csiga » Kókusz kocka -csokis- » Muffin tészta » MÁRVÁNYTORTA SZEDERREL


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.