Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Almaszalámi recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
25 dkg megtisztított puha alma (tisztán mérve)
25 dkg kristálycukor
3 dkg vaj/margarin
5 dkg darált dió
5 dkg mazsola
1 púpozott evőkanál kakaópor
a külsejére kristálycukor

Elkészítés:
Az almát vékonyan felszeleteljük (uborkagyalun lereszeljük),a cukorral és a vajjal saját levében addig pároljuk,amíg teljesen szétfő.
Belekeverjük a diót,a mazsolát a kakaóport,és olyan sűrűre főzzük,hogy összetapadjon.
Vigyázni kell,mert könnyen leég,állandóan kevergetni kell.
Gyúródeszkára (sütőpapírra) cukrot hintünk,és egy csíkban ráhelyezzük az almát.Hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt,vízes kézzel henger alakúra formáljuk,és meghempergetjük a kr.cukorban.
Szellős,hűvös helyen pár napig állni hagyjuk,hogy szikkadjon.
Vizes késsel szeleteljük.


A receptet beküldte: Bévi48


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Narancsos karikák » Diétás túrópuding » Fahéjas linzer » Epres-mentás joghurt
» Gyümölcsös piskóta » Dejós muffin » Almás négerke » Kókusz kocka /Nagyon finom/
» Gofri (egyszerű, gyors) » Manókeksz » Almás mákos pite » Kókuszos fincsi resztelt
» Aludttejes prósza » Pettyes mézes » Habos túróslepény » Lagzis barack aprósütemény


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.