Tutireceptek.hu fejléc

Lyoni őszibarack recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
4 személyre:
4 őszibarack,
2 szelet szikkadt kalács vagy 1 zsemle,
8 dkg vaj,
8 dkg cukor

Elkészítés:
Egy tűzálló tálat kivajazunk. A kalácsot köröm nagyságú kockákra vágjuk és egyenletesen a tálba szórjuk. A fele vajat megolvasztjuk, a kalácsra locsoljuk és enyhén megcukrozzuk. Az őszibarackot mghámozzuk, elfelezzük, kimagozzuk, majd a magházukkal felfelé a kalács tetejére fektetjük. Az üregükbe egy-egy mogyorónyi vajat csúsztatunk, amit egy mokkáskanálnyi cukorral meghintünk. Előmelegített sütőben, kis lángon (150 C) kb. 40 percig sütjük. Megvárjuk amíg langyosra hűl és csak akkor kínáljuk.

Tanácsok:
Készíthetjük őszibarackbefőttből is, de akkor kevesebb cukrot szórjunk rá.


A receptet beküldte: Limmortalite


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Őszibarack-krumpli-banán » Őszibarackos túrós szelet » Őszibarackos muffin » Őszibarack pulykahússal
» Őszibarackos túrótorta » Őszibarack vaníliakrémmel » Lyoni pástétomtekercs » Őszibarackbólé
» Őszibarackkrémes torta » Őszibarackflip joghurttal » Őszibarackos joghurt » Kókuszos őszibarack
» Őszibarack leves másként » Lusta túrós őszibarackkal » Őszibarack krém leves » Őszibarack-ivólé


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.