Tutireceptek.hu fejléc

Lyoni őszibarack recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
4 személyre:
4 őszibarack,
2 szelet szikkadt kalács vagy 1 zsemle,
8 dkg vaj,
8 dkg cukor

Elkészítés:
Egy tűzálló tálat kivajazunk. A kalácsot köröm nagyságú kockákra vágjuk és egyenletesen a tálba szórjuk. A fele vajat megolvasztjuk, a kalácsra locsoljuk és enyhén megcukrozzuk. Az őszibarackot mghámozzuk, elfelezzük, kimagozzuk, majd a magházukkal felfelé a kalács tetejére fektetjük. Az üregükbe egy-egy mogyorónyi vajat csúsztatunk, amit egy mokkáskanálnyi cukorral meghintünk. Előmelegített sütőben, kis lángon (150 C) kb. 40 percig sütjük. Megvárjuk amíg langyosra hűl és csak akkor kínáljuk.

Tanácsok:
Készíthetjük őszibarackbefőttből is, de akkor kevesebb cukrot szórjunk rá.


A receptet beküldte: Limmortalite


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lyoni burgonya » Őszibarackos palacsinta » Libamáj lyoni módra » Őszibarack joghurt shake
» Tejszines őszibarackleves » Őszibarack pezsgő koktél » Őszibarack pulykahússal » Kókuszos őszibarack
» Őszibarackos túródesszert » Őszibarackbólé » Lyoni sertésszelet.... » Gyors őszibarackos süti
» Őszibarack leves másként » Őszibarack bundában » Őszibarackflip joghurttal » Lyoni saláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.