Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Őszibarack bundában recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 kg őszibarack
22 dkg rétesliszt
2 db tojás
5 dkg porcukor
cukor
citromlé
vaníliás cukor
fahéj
szódavíz

olaj

Elkészítés:
A barackokat meghámozzuk, félbevágjuk, kimagozzuk, és fél órára cukorral, citromlével ízesített vízbe tesszük ázni.

Közben 20 dkg lisztet a tojások sárgájával, csipet sóval és szódavízzel simára keverünk. Az így kapott sűrű palacsintatésztát 1 óráig hagyjuk állni, ezután belekeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjéket.

A levétől leitatott barackokat először a maradék lisztben megforgatjuk, majd megmártjuk a tésztában. Bő forró olajban pirosra sütjük, s vaníliás vagy fahéjas cukorral hintve tálaljuk.
A recept Saram1,


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kókuszos őszibarack » Konyakos őszibarack » Őszibarackos tiramisu » Őszibarackos túródesszert
» Őszibarack sorbet » Őszibarack-krumpli-banán » Őszibarack leves másként » Tejszines őszibarackleves
» Csirke sajtbundában » Őszibarackflip joghurttal » Hideg őszibarack leves » Bodzavirág bundában
» Őszibarack vaníliakrémmel » Őszibarackbólé » Őszibarack zselétorta » Őszibarackos sertésszelet


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.