Tutireceptek.hu fejléc

Gombás palacsinta recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
* 8 sós palacsinta
* 20 dkg gomba
* 2 dl tejszín
* 1 evőkanál liszt
* 2 dkg vaj
* 1 dl tejföl
* 2 fej hagyma
* só
* bors
* paradicsom
* sajt

Elkészítés:
A hagymát apróra felvágom, kevés olajon megdinsztelem, hozzáadom a pirospaprikát, kicsi vízzel felöntöm. Ha a víz elforrt róla, beleteszem az apróra vágott gombát. Sűrű pörköltet készítek belőle. Ha a gomba megpuhult, a tejfölt belekeverem. Ezzel a krémmel megkenem a palacsintákat. Úgy hajtogatom, hogy először a két oldalát a közepéig, aztán a tetejétől elkezdem lefelé hajtogatni. Nem tekerem, hanem a végén kis lapos téglalapokat kapok. A kis batyukat tűzálló tálba teszem.

A vajat felolvasztom, hozzáadom a lisztet, ha habzik, beleöntöm a tejszínt. Lassan felforralom, és kicsit besűrítem. Sóval, borssal fűszerezem, majd a palacsinták tetejére locsolom. Reszelt sajtot szórok a tetejére, és addig sütöm középmeleg sütöben, míg a sajt egy kis színt kap.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: norci78


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos cukkinis palacsinta » Rókagombás omlett » Gombaszószos szelet » Sörben főtt gombás csirke
» Gombás burgonyaleves » Részeges palacsinta » Kínai citromos gombás pipi » Sonkás-gombás rizibizi
» Rizs palacsinta » Sonkás gombás penne » Parajos palacsinta » Svéd gombasaláta
» Gombás-sonkás csirkemell » Gombás csirkeszárny » Gombás rakott csikemell » Gombás felfújt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.