Tutireceptek.hu fejléc

Paprikás sertésborda pikáns mártással recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 szelet karaj (csontjával együtt)
só,
frissen őrölt bors
4 gerezd fokhagyma
1 fej hagyma
1-1 piros és zöld paprika
10 dkg kolozsvári szalonna
1 evőkanál őrölt paprika
1 evőkanál sűrített paradicsom
2 dl tejszín
2 dl tejföl
4 dk olaj
petrezselyemzöld meghinteni

Elkészítés:
A szalonnáról levágjuk a bőrét, ezután nem túl vékony csíkokra vágjuk. A hagymát félbe, majd csíkokra vágjuk. A fokhagymát vékony szeletekre vágjuk. A paprikákat csíkokra vágjuk. A húst enyhén kiklopfoljuk és mindkét oldalon sóval és borssal szórjuk be.
Az olajat egy nagy serpenyőben felforrósítjuk és beletesszük a hússzeleteket. Ezek mindkét oldalát szép lassan pirosra sütjük, majd kivesszük és melegre tesszük. Ha soknak találjuk a keletkezett zsírt leöntjük, majd a visszamaradt zsiradékban a hagymát a szalonnával együtt világosra pirítjuk. Hozzáadjuk a paprikát, a fokhagymát, az őrölt paprikát, a sűrített paradicsomot, valamint a tejszínt és a tejfölt. Mindezt addig főzzük, amíg sűrű mártást nem kapunk. Ekkor beletesszük a húst és kis lángon még egy kicsit a tűzön hagyjuk.
Petrezselyemmel meghintve, tetszés szerinti körettel tálaljuk.

Tanácsok:
4 személyre való adag


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás-paprikás rizstorta » Fokhagymás-paprikás omlett » Csirkemell gombamártással » Köményes-paprikás sajtkrém
» Harcsapaprikás másként » Hamis paprikás krumpli » Pikáns tojástorta » Pikáns burgonya
» Sült paprikás fetasajtkrém » Lángos paprikás krumpliból » Pikáns karaj » Erdőszéli pikáns tarja
» Pikáns sertésborda » Marokkói halpaprikás » Pikáns tojáskrém (update) » Húsgombóc citrommártással


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.