Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Pikáns húsgombóc recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
10 dkg sertés darált hús
5 dkg marha darált hús
5 dkg füstölt kolbász
5 dkg császárszalonna,
30 dkg burgonya

1 db tojás
késhegynyi őrölt bors

Elkészítés:
A kolbászt, a szalonnát finom tárcsán ledaráljuk, összekeverjük a kétféle darált hússal A megtisztított burgonyát lereszeljük, levét kinyomkodjuk, és a húshoz adjuk. A húst kevés sóval, borssal fűszerezzük, tojást adva hozzá jól összedolgozzuk. Ha nagyon lágy, kevés lisztet adunk hozzá. Nedves kézzel apró gombócokat formázunk, beletesszük a fövő levesbe, puhára főzzük. A levest utána ízesítjük.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pikáns pacalleves » Füstöltsajtos húsgombócok » Pikáns sajtleves » Zabpelyhes húsgombócleves
» Pikáns csirkemell » Pikáns karaj » Húsgombóc, mint levesbetét » Pikáns tojáskrém (update)
» Tejfölös pikáns csirkecomb » Karalábés húsgombóc » Halszelet pikáns bundában » Pikáns metélt palacsinta
» Pikáns nyúlpörkölt » Őzcomb pikáns mártással » Svéd húsgombóc » Pikáns tárkonyos máj


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.