Tutireceptek.hu fejléc

Paradicsomos cigánypecsenye recept recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
A páchoz:
10 gerezd fokhagyma

bors - fekete (őrölt)
fűszerpaprika
olívaolaj
A húshoz:
900 g sertéstarja
A raguhoz:
olívaolaj
2 közepes fej hagyma - vörös
280 g sűrített paradicsom
6 gerezd fokhagyma
rozmaring (friss, vagy szárított)

bors - fekete (őrölt)
A díszítéshez:
8 szelet szalonna (füstölt)

Elkészítés:
Először a páclét készítjük el. A fokhagymákat megtisztítjuk, kivesszük a közepét, összetörjük, befűszerezzük, olívaolajjal felöntjük, alaposan elkeverjük.

A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk. Ráecseteljük a húsokra a páclét és fél napot hagyjuk állni a húsokat a pácban.

A ragu elkészítése következik. Ha a húsok eleget álltak a pácban, a vöröshagymát félbevágjuk, félkarikákra szeleteljük, a fokhagymát hozzápaszírozzuk, hozzáadjuk a rozmaringot, kevés olívaolajon összepirítjuk közepes hőfokon.

Mikor megpirult a hagyma, hozzáadjuk a paradicsompürét, összepirítjuk, felengedjük annyi vízzel, hogy híg tejföl állagú legyen - azaz ragu állagú.

A korábban bepácolt hússzeleteket beletesszük a raguba és lefedve, kis lángon kb egy óra alatt készre pároljuk.

Amíg a hús párolódik a raguban, addig a szalonnát felszeleteljük, kakastaréjra vágjuk és saját zsírjában megsütjük.

A kész ételt hasábburgonyával tálaljuk.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Paradicsomos Gombasaláta » Cigánypecsenye tarjából » Zöld paradicsomos lekvár » Töltött tojás recept
» Ors-féle cigánypecsenye » Bevált piskótarecept » Paradicsomos húspuding » Paradicsomos majonéz
» Paradicsomos borsófőzelék » Paradicsomos karfiol » Paradicsomos babsaláta » Paradicsomos sült
» Paradicsomos kígyó » Bailey*s recept » Paradicsomos babos penne » Madártej (saját recept)


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.