Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Paradicsomos kígyó recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
1 doboz mélyhűtött levelestészta, felengedve,
1 nagyobb doboz sűrítettparadicsom-konzerv,
3 evőkanál krémsajt,
1 csipet szárított oregánó,
10 dkg sajt, reszelve,
2 gerezd fokhagyma,
1 db tojás,
só és frissen őrölt bors.

Elkészítés:
A sűrített paradicsomot egy keverőtálba tesszük, hozzákanalazzuk a krémsajtot, megízesítjük a morzsolt oregánóval, végül belereszeljük a fokhagymagerezdeket is. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, végül az egészet alaposan összekeverjük.

Fogjuk a felengedett levelestésztát és kb. fél centi vastagra kinyújtjuk. A paradicsomos krémet rákenjük úgy, hogy a tészta széleiből kb. 2 centis csíkot üresen hagyunk. Ezután az egészet meghintjük a reszelt sajttal, végül ezt a paradicsomos-sajtos tésztát jó szorosan feltekerjük.

Jó ujjnyi vastag szeletekre vágjuk a tekercset, majd a paradicsomos kígyókat 6-7 centis távolságban egymás mellé helyezzük az előzőleg sütőpapírral leborított tepsiben.

Mikor már mindegyik kígyó a tepsiben ücsörög, felverjük a tojást, és egy kenőecset segítségével jó alaposan - a tekercsek oldalán és tetején egyaránt -, elkenjük a tojást.

200 fokon 15 perc alatt aranybarnára sülnek.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Paradicsomos sült » Paradicsomos bárány » Paradicsomos pite » Paradicsomos rizs
» Nürnbergi kígyó » Paradicsomos makaróni » Paradicsomos krumplileves » Paradicsomos cukkini
» Mentás Paradicsomos Salsa » Paradicsomos római rizs » Paradicsomos süti » Paradicsomos fitnesz ital
» Paradicsomos sertésmáj » Görög paradicsomos hal » Paradicsomos húsgombóc » Paradicsomos sajtos rizs


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.