Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Bácskai csirkemáj recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj, 5 dkg füstölt szalonna, 1 evőkanál disznózsír, 2 közepes fej vöröshagyma, 1 db kápia paprika, 1 db fehér húsú paprika 2 nagyobb szem érett paradicsom. Ízlés szerint: őrölt bors, morzsolt majoránna, fűszerpaprika, só.

Elkészítés:
A csirkemájat jól átmossuk, nagyobb darabokra szeljük és az eres részt kivágjuk. A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, a paprikákat és a szalonnát vékony csíkra, a paradicsomot nagyobb cikkekre, a vöröshagymát fél karikára vágjuk. A szalonnát zsírjára pirítjuk, hozzáadjuk a disznózsírt és a vöröshagymát üvegesre pároljuk benne. Belerakjuk a kockára vágott a paprikákat, pár percig rotyogtatjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomokat és ha már levet eresztett, a csirkemáj is beletesszük. Meghintjük ízlés szerint őrölt a borssal, fűszerpaprikával és majoránnával. Kb. 10-15 percig pároljuk. Ha a máj is megpuhult, meghintjük sóval és óvatosan összeforgatjuk. Melegen, tészta vagy burgonya körettel tálaljuk.tarhonyával kínáljuk.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zamatos csirkemáj » Bácskai halászlé » Bácskai rizses hús » Csirkemáj grillsütőben
» Zsírban sült csirkemáj » Csirkemájkrém » Csirkemáj tejben párolva » Hagymás-gombás csirkemáj
» Csirkemáj pástétom » Fokhagymás csirkemáj » Csirkemájjal töltött karaj » Gombás csirkemáj almával
» Saláta csirkemájjal » Csirkemáj rolád » Csirkemájas » Lecsós -csirkemáj


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.