Tutireceptek.hu fejléc

Bácskai csirkemáj recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj, 5 dkg füstölt szalonna, 1 evőkanál disznózsír, 2 közepes fej vöröshagyma, 1 db kápia paprika, 1 db fehér húsú paprika 2 nagyobb szem érett paradicsom. Ízlés szerint: őrölt bors, morzsolt majoránna, fűszerpaprika, só.

Elkészítés:
A csirkemájat jól átmossuk, nagyobb darabokra szeljük és az eres részt kivágjuk. A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, a paprikákat és a szalonnát vékony csíkra, a paradicsomot nagyobb cikkekre, a vöröshagymát fél karikára vágjuk. A szalonnát zsírjára pirítjuk, hozzáadjuk a disznózsírt és a vöröshagymát üvegesre pároljuk benne. Belerakjuk a kockára vágott a paprikákat, pár percig rotyogtatjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomokat és ha már levet eresztett, a csirkemáj is beletesszük. Meghintjük ízlés szerint őrölt a borssal, fűszerpaprikával és majoránnával. Kb. 10-15 percig pároljuk. Ha a máj is megpuhult, meghintjük sóval és óvatosan összeforgatjuk. Melegen, tészta vagy burgonya körettel tálaljuk.tarhonyával kínáljuk.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkemájas tarja. » Pikáns csirkemáj pástétom » Norbis almás csirkemáj » Bácskai füstölt spagetti
» Gesztenyés csirkemáj » Csirkemájas metélt » Sült csirkemáj » Fokhagymás csirkemáj
» Gombás csirkemájragu » Házi csirkemájkrém » Csirkemájas pástétom » Lecsós -csirkemáj
» Zsírban sült csirkemáj » Csirkemájpástétom » Csirkemájas csirkeszárny » Csirkemájas


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.