| Paradicsomos zöldbab receptHozzávalók: - fél kg zöldbab (én sárgából szoktam) - 1 nagy paradicsompüré konzerv - 1 tk étkezési keményítő - olaszos fűszerkeverék (v. ízlés szerint fűszerek, bazsalikom, oregánó, bors, fokhagymasó) - ételízesítő - kevés folyékony édesítő (el is maradhat) Elkészítés: A zöldbabot kevés ételízesítős vízzel kb. 10-12 perc alatt puhára főzöm. (ha túl sok lesz a leve, akkor én le szoktam önteni belőle). Közben az étkezési keményítőt elkeverem egy kevés vízzel (néha tejszínnel szoktam), és a paradicsompürét beízesítem a fűszerekkel, kevés folyékony édesítővel. Ráöntöm a paradicsomos kutyulékot a babra, kicsit kevergetem, majd hozzáöntöm az étkezési keményítőt. Én a végén még megszórom egy kis extra bazsalikommal, oregánóval. :) Tanácsok: Sovány sajttal, tejföllel tálalom. Szerintem nagyon jó vacsorára. Elkészítési idő: 20 perc A receptet beküldte: rose78 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |