Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Paradicsomos zöldbab recept

Kategória:


Hozzávalók:
- fél kg zöldbab (én sárgából szoktam)
- 1 nagy paradicsompüré konzerv
- 1 tk étkezési keményítő
- olaszos fűszerkeverék (v. ízlés szerint fűszerek, bazsalikom, oregánó, bors, fokhagymasó)
- ételízesítő
- kevés folyékony édesítő (el is maradhat)

Elkészítés:
A zöldbabot kevés ételízesítős vízzel kb. 10-12 perc alatt puhára főzöm. (ha túl sok lesz a leve, akkor én le szoktam önteni belőle). Közben az étkezési keményítőt elkeverem egy kevés vízzel (néha tejszínnel szoktam), és a paradicsompürét beízesítem a fűszerekkel, kevés folyékony édesítővel. Ráöntöm a paradicsomos kutyulékot a babra, kicsit kevergetem, majd hozzáöntöm az étkezési keményítőt. Én a végén még megszórom egy kis extra bazsalikommal, oregánóval. :)

Tanácsok:
Sovány sajttal, tejföllel tálalom. Szerintem nagyon jó vacsorára.

Elkészítési idő: 20 perc

A receptet beküldte: rose78


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Paradicsomos bárány » Görög paradicsomos hal » Zöldbabos csirkepaprikás » Paradicsomos húspuding
» Zöldbabos csirkeragu » Paradicsomos tarja » Betyár zöldbableves » Paradicsomos póréhagyma
» Virslivel rakott zöldbab » Tejszínes zöldbabsaláta » Darálthúsos rakott zöldbab » Ancféle Zöldbabsaláta
» Diós-paradicsomos metélt » Paradicsomos csirkemáj » Paradicsomos pite » Zöldbabos csirkemell


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.