Tutireceptek.hu fejléc

Diós-paradicsomos metélt recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
25 dkg vékony metélt, 10 dkg darált dióbél, 5 dkg vaj, 2 tojás, 4 friss paradicsom, 3 gerezd fokhagyma, 1 csokor zellerzöld, 1 mokkáskanál törött fekete bors, ízlés szerint só.

Elkészítés:
A tésztát a szokásos módon megfõzöm, majd meleg vízzel leöblítve jól lecsöpögtetem, és melegen tartom. Közben a felforrósított vajon megfonnyasztom a megtisztított és összezúzott fokhagymát. Ráteszem a megmosott, meghámozott és feldarabolt paradicsomot, hozzáadom az ugyancsak megmosott és finomra metélt zellerzöldet, és megsózom, megborsozom. Ezután addig pirítom, amíg a paradicsom összeesik. Beleszórom a darált diót, és még egy percig kevergetve pirítom. Hagyom, hogy kihûljön. A tojásokat habosra felverem, majd beleöntöm a diós-paradicsomos öntetbe. Jól összekeverem, és a fõtt tésztát beleforgatom. Nagy serpenyõben, folytonos keverés közben felforrósítom, és rögtön tálalom.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Amszterdami húsos metélt » Metéltropogós » Zöldpaprikás metélt » Bakonyi metélt
» Almás sült metélt » Burgonyametélt (nudli) » Szüreti metélt » Metélt babos mártással
» Almás-barackos sült metélt » Rakott diós metélt » Piros sajtos metélt » Gombaleves cérnametélttel
» Walesi sajtos metélt » Csupa zöld metélt » Zöldborsós metélt » Tökmetélt


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.