Tutireceptek.hu fejléc

Paradicsomos bárány recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
50 dkg apró paradicsom,
50 dkg zöldpaprika,
1 gerezd fokhagyma,
1 kg báránycomb,
30 g vaj,
5 dl vörösbor,
1 tk só,
3 db babérlevél,
1 ágacska rozmaring,
kakukkfű,
30 dkg apró hagyma,
őrölt bors.

Elkészítés:
A paradicsomokat néhány percre forró vízbe tesszük, héjukat lehúzzuk. A fokhagymát megtisztítjuk. A paprikát megmossuk, magházát eltávolítjuk, és kockákra vágjuk.
A húst apró darabokra vágjuk, borsozzuk.
A vajat felforrósítjuk, beletesszük a húst, és addig sütjük, míg az összes lé elpárolog, illetve míg a húsok megpirulnak.
Felöntjük a vörösborral.
Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a babérlevelet, a rozmaringot és a kakukkfüvet. Sóval ízesítjük.
Lefedve, közepes hőfokon 30 percig főzzük.
Hozzáadjuk a paprikát és a megtisztított egész fej hagymákat és további 30 percig főzzük.
Végül hozzáadjuk a paradicsomot is és 10 perc alatt készre főzzük.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túrós, paradicsomos krém » Mentás Paradicsomos Salsa » Zöldparadicsomos zakuszka » Paradicsomos tökfőzelék
» Paradicsomos gomba » Színes borsos báránysült » Bárányérmék roston » Fűszeres báránycomb
» Paradicsomos krumplileves » Paradicsomos cukkini » Paradicsomos csirkemell » Paradicsomos makaróni
» Pusztai báránysült » Bárányrakottas » Báránygerinc sütve » Paradicsomos csirke


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.