Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Paradicsomos bárány recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
50 dkg apró paradicsom,
50 dkg zöldpaprika,
1 gerezd fokhagyma,
1 kg báránycomb,
30 g vaj,
5 dl vörösbor,
1 tk só,
3 db babérlevél,
1 ágacska rozmaring,
kakukkfű,
30 dkg apró hagyma,
őrölt bors.

Elkészítés:
A paradicsomokat néhány percre forró vízbe tesszük, héjukat lehúzzuk. A fokhagymát megtisztítjuk. A paprikát megmossuk, magházát eltávolítjuk, és kockákra vágjuk.
A húst apró darabokra vágjuk, borsozzuk.
A vajat felforrósítjuk, beletesszük a húst, és addig sütjük, míg az összes lé elpárolog, illetve míg a húsok megpirulnak.
Felöntjük a vörösborral.
Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a babérlevelet, a rozmaringot és a kakukkfüvet. Sóval ízesítjük.
Lefedve, közepes hőfokon 30 percig főzzük.
Hozzáadjuk a paprikát és a megtisztított egész fej hagymákat és további 30 percig főzzük.
Végül hozzáadjuk a paradicsomot is és 10 perc alatt készre főzzük.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Görög paradicsomos hal » Húsvéti bárányragu » Rántott bárány » Túrós, paradicsomos krém
» Paradicsomos báránysült » Paradicsomos makaróni » Paradicsomos tarja » Paradicsomos póréhagyma
» Fokhagymás báránycomb » Paradicsomos húsgombócom » Paradicsomos tök » Boros, fűszeres báránysült
» Aszaltszilvás bárányragu » Pusztai báránysült » Báránycomb zöldséggel » Citromos bárányszelet


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.