Tutireceptek.hu fejléc

Paradicsomos, sajtos rakott burgonya recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 kg. burgonya,
10 dkg. vaj ( vagy margarin),
8 dkg. reszelt, kemény füstölt sajt,
3 dl. tejföl,
3 szem nagyobb,kemény, érett paradicsom,
2 evőkanál paradicsompüré,
só,
őrölt fekete bors,
3 evőkanál zsemlemorzsa,
4 evőkanál olivaolaj ( vagy étolaj)
fél csokor petrezselyemzöld

Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk és egyenletesen karikára vágjuk. A vaj felét és az olajat felolvasztjuk, forrósítjuk, majd a burgonya karikákat ebben ropogósra sütjük.Az érett paradicsomokat meghámozzuk, kis kockákra feladaraboljuk. A tejfölt a paradicsompürével, a felkockázott paradicsommal összekeverjük, ízesítjük sóval, őrölt fekete borssal. Egy sütőtálat kivajazunk, majd a sült burgonyát elteritjük az alján. Leöntjük a paradicsomos masszával. A tetejét megszórjuk zsemlemorzsával, majd a reszelt sajttal és néhány vajdarabbal megszórva előmelegített forró sütőben 15-20 percig sütjük. Kevés apróra vágott zöldpetrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Tanácsok:
A reszelt sajt lehet parmezán sajt is, ekkor még pikánsabb íze lesz.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott juhtúrós laska » Sajtos rakott karfiol » Kecskesajtos sali » Sajtos-húsos párnácskák
» Rakott avokádó » Francia Rakottkrumpli » Krémsajtos almasaláta » Sajtos rakott kelbimbó
» Sajtos sültburgonya » Sajtos gombás csirkemell » Sajtos keksz II. » Csőbensült rakott tészta
» Főzött sajtos pogácsa » Puha sajtos pogácsa » Rakott krumpli Mesi módra » Sajtos, sonkás tortilla


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.