Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Rakott avokádó recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
4 db avokádó
2 decis pohárban kimért rizs
1 fej hagyma
fűszerkeverék
4 evőkanál tejföl
15 dkg reszelt sajt
olaj
margarin vagy vaj
késhegynyi só
őrölt bors

Elkészítés:
A hagymát felkockázzuk, olajon késhegynyi sóval megdinszteljük.
Az avokádókat meghámozzuk (ha jó érett a héját könnyedén le lehet húzni), szeletekre vágjuk, forró vajon átforgatjuk, tálra szedjük.
A hagymán átpirítjuk a rizst és felengedjük 4 dl vízzel és fűszerkeverékkel, őrölt borssal ízesítve megfőzzük.
Vékonyan kivajazunk egy jénai tálat, beleterítjük a rizst (ha túl száraz, kevés hús- vagy zöldséglével megöntözzük), egyenletesen elosztjuk rajta az avokádót erre is szórunk kevés őrölt borsot és fűszerkeveréket, meglocsoljuk tejföllel, rászórjuk a sajtot és forró sütőben megsütjük.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott szűzpecsenye » Rakott csirkemáj » Rakott alma banánnal » Sonkás rakott karfiol
» Zabpelyhes rakott gomba » Rizses rakott spárga » Tojással rakott tarhonya » Sajtos rakott burgonya
» Rakott sonka » Rakott paraj » Almás rakott kalács » Rakott tészta gyümölcsel
» Rakott csirketál » Update1 rakott padlizsán » Rakott karaj » Rakott burgonyapüré


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.