Tutireceptek.hu fejléc

Francia Rakottkrumpli recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
10 db burgonya,
1 szál lecsó kolbász,
7 db tojás,
1 hagyma,
sajt.

A besamell mártáshoz

10 dkg vaj,
2-3 ek liszt,
kb. 2 dl tejszín,
kb. 5 dl tej,
szerecsendió,
fehérbors,
vegeta.

Elkészítés:
A burgonyát megfőzöm, lehűtöm (nem kell teljesen puhára főzni mert ugye még sülni fog ) .
A tojásokat szintén megfőzöm. A hagymát üvegesre pirítom és hozzáadom a karikára vágott lecsókolbászt, és azt is pirítom egy kicsit a hagymával.Egy nagyobb edénybe teszem a felkarikázott burgonyát és tojásokat, valamint a hagymás kolbászt.Ezeket jól összekeverem.
Ezután elkészítem a besamell mártást:
A vajat felolvasztom egy nagyobb serpenyőben, hozzáadom a lisztet,kikeverem és egy kicsit pirítom.
Fokozatosan hozzáadom a tejszínt és a tejet. ( Azért írtam kb. mennyiséget mert nem szoktam mérni, hanem attól függően adagolom,hogy mennyire sűrűsödik be ) Folyékony mártás sűrűségűnek legyen.
Hozzákeverem a mártást az előbb összekevert anyagokhoz és kikent,zsemlemorzsával megszórt tepsibe öntöm.
Tetejére reszelt sajtot rakok és addig sütöm míg a tetején a sajt teljesen meg nem pirul.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» „Francia" puszedli » Franciakrémes házilag » Kanadai francia tourtiere » Francia almatorta
» Francia körtés lepény » Francia madártej » Francia borjúborda » Francia sajtleves
» Házi francia krémes! » Cukkinis francia pite » Francia zöldségtál » Francia mákos krémes
» Diétás Franciasali » Francia saláta 2 » Kacsacomb franciásan » Francia csokoládétorta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.