Tutireceptek.hu fejléc

Tárkonyos zöldbableves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
5 dkg füstölt kenyérszalonna vagy bacon
1-2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál fűszerpaprika
20 dkg zöldbab
1 darab babérlevél
1 teáskanál morzsolt tárkony
1 csomag húsleves eperlevéllel
1 evőkanál tejföl
1 paradicsom

Elkészítés:
A kockára vágott füstölt szalonna zsírját kiolvasztjuk, a tűzről levéve kicsit hűlni hagyjuk.Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a fűszerpaprikát, a tűzre visszatéve pár pillanatig pirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldbabot, babérlevelet, és kevés vízet.Félpuhulásig pároljuk, majd rászorjuk a morzsolt tárkonyt, felöntjük 1 liter forró vízzel és hozzáadjuk az egy csomag húslevest eperlevéllel.Majd így eggyütt a húsleves tasakon lévő utasítás szerint készre főzzük a levest.

Tanácsok:
Tálalás előtt hozzáadjuk a tejfölt és a hámozott, kis kockákra vágott paradicsomot.


A receptet beküldte: melmenn


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Savanyú zöldbableves » Ecetes-tárkonyos uborka » Dettuska tárkonyos levese » Francia tárkonyos csirke
» Tárkonyos pulykaraguleves » Tárkonyos sárgaborsóleves » Tárkonyos csirkeleves » Tárkonyos burgonyaleves
» Tárkonyos boszorkánysült » Erdélyi tárkonyos leves » Tárkonyos malacleves » Tárkonyos krumplileves
» Tárkonyos csülökleves » Tárkonyos bableves » Tejfölös zöldbableves » Tárkonyos leves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.