Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Magyaros zöldbab főzelék recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
1 kg zöldbab, 1 húsleveskocka, 1 vöröshagyma, 2 evőkanál liszt, 2 evőkanál olaj, pirospaprika, ételízesítő, 1 csomag petrezselyemzöld, 1 dl tejföl, só

Elkészítés:
A leveskockás, sós vízben főzzük a feldarabolt zöldbabot. Elkészítjük a rántást úgy, hogy az olajon megfonnyasztjuk a hagymát, rászórjuk a lisztet, végül a piros paprikát, felengedjük egy kevés hideg vízzel és a bab főzőlevével. Hozzáöntjük a megfőtt zöldbabhoz. Mikor kellően besűrűsödik, belekeverjük a tejfölt és megszórjuk petrezselyemmel, rövid főzés után már fogyasztható. Fagyasztott zöldbabbal hasonlóan dolgozunk. Amennyiben üveges babunk van, akkor megmelegítjük levével együtt, esetleg a folyadékot pótoljuk, majd rendesen berántjuk.


A receptet beküldte: moncsicsi83

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Frankfurti zöldbab » Rakott zöldbabom » Magyaros rakott csirke » Tejszínes zöldbabsaláta
» Kelbimbófőzelék » Káposzta főzelék » Magyaros tepsis krumpli » Az én sóskafőzelékem
» Szegedi tarhonyafőzelék » Karfiolfőzelék » Fejessaláta-főzelék » Csalánfőzelék
» Magyaros gombás húsgombóc » Sonkás zöldbab » Vajbabfőzelék burgonyával » Ínyenc krumplifőzelék


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.