Tutireceptek.hu fejléc

Magyaros zöldbab főzelék recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
1 kg zöldbab, 1 húsleveskocka, 1 vöröshagyma, 2 evőkanál liszt, 2 evőkanál olaj, pirospaprika, ételízesítő, 1 csomag petrezselyemzöld, 1 dl tejföl, só

Elkészítés:
A leveskockás, sós vízben főzzük a feldarabolt zöldbabot. Elkészítjük a rántást úgy, hogy az olajon megfonnyasztjuk a hagymát, rászórjuk a lisztet, végül a piros paprikát, felengedjük egy kevés hideg vízzel és a bab főzőlevével. Hozzáöntjük a megfőtt zöldbabhoz. Mikor kellően besűrűsödik, belekeverjük a tejfölt és megszórjuk petrezselyemmel, rövid főzés után már fogyasztható. Fagyasztott zöldbabbal hasonlóan dolgozunk. Amennyiben üveges babunk van, akkor megmelegítjük levével együtt, esetleg a folyadékot pótoljuk, majd rendesen berántjuk.


A receptet beküldte: moncsicsi83

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Borsófőzelék » Magyaros pizza » Zöldbab paprikás » Hagymafőzelék
» Krumplifőzelék Malbe módra » Magyaros körömpörkölt » Zöldbabos rakott krumpli » Zöldbabpörkölt
» Borsófőzelék másképp » Török zöldbab » Karalábéfőzelék » Céklafőzelék
» Magyaros lasagne » Magyaros tepsis krumpli » Zöldbabos disznócsorba » Magyaros rakott csirke


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.