Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Pasifogó tepsis hús recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg burgonya
1,4 kg sertéstarja
5 dkg vaj
5-7 dkg füstölt szalonna
4-5 gerezd fokhagyma

őrölt bors
köménymag
majoranna
szerecsendió

Elkészítés:
1 kg burgonyát meghámozunk, és nagyobb kockára vágunk, nyersen szorosan egymás mellé tesszük a tepsibe, kicsit megsózzuk, és kis vajdarabkákat és kevés apróra vágott füstölt szalonnát teszünk rá.
Letakarjuk alufóliával, és betesszük a sütőbe, ahol 170 fokon sütjük kb. fél órán át.
Ekkor kivesszük a sütőből, és a burgonyára helyezzük a nyers sertéstarja-szeleteket, amit előző nap 1 cm vastagra szeleteltünk, besóztunk, őrölt borssal, fokhagymával, majorannával, köménymaggal és szerecsendióval fűszereztünk. (Lehet csirkével is készíteni, más fűszerezéssel.)
Visszatesszuk a sütőbe, letakarjuk újra alufóliával, és 170 fokon sütjük kb. 40 percig. Ekkor levesszük róla a fóliát, és pirosra sütjük.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mediterrán tepsis burgonya » Drevi tepsis krumplija » Mustáros tepsis tarja » Tepsis csusza
» Tepsis vaddisznóbélszin » Magyaros tepsis krumpli » Tavaszi tepsis csirke » Meggyes tepsis palacsinta
» Pasifogó pörkölt » Tepsis fasírt » Tepsis mézes » Tepsis ropogós burgonya
» Tejfölös-tepsis csirke » Tepsis burgonya 2. » Szeredai tepsis hús » Tepsis Zöldséges Csirke


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.