Tutireceptek.hu fejléc

Tepsis húsos galuska recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
30 dkg darált hús
őrölt bors
őrölt paprika
2 evőkanál olaj
csipetnyi só
2 dl tejföl
a galuskához 25 dkg liszt
2 tojás

a tepsi kikenéséhez olaj

Elkészítés:
A darált húst az olajon kevergetve egy-két percig pirítjuk, majd a sóval, borssal, paprikával ízesítjük, egy kevés vizet aláöntve puhára pároljuk.
Közben a lisztből a felvert tojással, csipetnyi sóval meg egy kevés vízzel galuskatésztát készítünk, és lobogva forró, sós vízbe szaggatjuk.
Amikor megfőtt, leszűrjük, egy kiolajozott tepsibe terítjük a darálthúsos raguval rétegezve.
A tejfölt a tetejére locsoljuk és sütőben pirosra sütjük.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Húsos burgonyagombóc » Görög tepsis hús » Madridi húsosfazék » Hagymás túrós galuska
» Francia tepsis krumpli » Húsos rolád » Galuskás-krumpli leves » Tepsis hal
» Tepsis rafaello » Húsos Batyuk » Tepsis palacsinta » Sonkával rakott galuska
» Galuska-levesbetét » Pulykahúsos tál » Meggyleves habgaluskával » Egyszerű májgaluska leves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.