Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tepsis húsos galuska recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
30 dkg darált hús
őrölt bors
őrölt paprika
2 evőkanál olaj
csipetnyi só
2 dl tejföl
a galuskához 25 dkg liszt
2 tojás

a tepsi kikenéséhez olaj

Elkészítés:
A darált húst az olajon kevergetve egy-két percig pirítjuk, majd a sóval, borssal, paprikával ízesítjük, egy kevés vizet aláöntve puhára pároljuk.
Közben a lisztből a felvert tojással, csipetnyi sóval meg egy kevés vízzel galuskatésztát készítünk, és lobogva forró, sós vízbe szaggatjuk.
Amikor megfőtt, leszűrjük, egy kiolajozott tepsibe terítjük a darálthúsos raguval rétegezve.
A tejfölt a tetejére locsoljuk és sütőben pirosra sütjük.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tepsis ropogós burgonya » Húsos rakott tészta » Tepsis virsli gombával » Csirkehúsos rizottó
» Tepsis fasírt » Darálthúsos rakott zöldbab » Hagymás túrós galuska » Verebélyi galuska
» Somlói galuska másképp » Galyasági apróhusos leves. » Céklaleves túrógaluskával » Amszterdami húsos metélt
» Galuska (nokedli, nokli) » Húsos-gombás kagylótészta » Tepsis csirkemell gombával » Tepsis mézes


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.