Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tepsis, lecsós csirkemáj recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg csirkemáj
1 üveg lecsó
2 fej hagyma
2 kg burgonya
kevés só
frissen őrölt bors
(esetleg szárított, morzsolt majoránna ízlés szerint)
1 kanál olíva olaj a tepsi aljára

Elkészítés:
A megtisztított krumplit ízlés szerint kockákra, vagy karikákra vágjuk. A tepsi aljára olajat csorgatunk, majd ráterítjük a krumplit.

Ezt enyhén megsózzuk, beterítjük karikákra szelt hagymával, és elosztjuk rajta a lecsót, majd jól összeforgatjuk.

A szükség szerint megtisztított, félbevágott csirkemájat a lecsós krumplirétegre tesszük, enyhén megborsozzuk, és esetleg megszórjuk kevés majoránnával.

Végig alufólia alatt sütjük addig közép meleg sütőben, míg mind a krumpli, mind a máj is meg nem sül. (puhul)

A májat külön már nem sózzuk, mert a lecsós krumpli íze, aromája a fólia alatt elkeveredik az étel egészével.

A fóliát nem tanácsos levenni a tepsiről, esetleg csak a végén. Ekkor viszont, már kapcsoljuk ki a sütőt!

Így nem száradhat ki a máj, hanem csupán párolódik a krumplival, valamint a lecsó levével, pikáns aromájával együtt.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejfölös-tepsis csirke » Csirkemáj tejben párolva » Mustáros tepsis tarja » Lecsós spagetti
» Tepsis sajtos krumpli » Tepsis zöldségek magokkal. » Tepsis libacomb tormásan » Csirkemáj másként
» Tepsis palacsinta » Tepsis hús zöldségekkel » Tejfölös tepsis hús » Tojásos-lecsós gomba
» Fokhagymás csirkemáj sütve » Lecsós-túrós tészta » Felvidéki tepsis túrós » Csirkemáj almával


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.