Tutireceptek.hu fejléc

Tepsis, lecsós csirkemáj recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg csirkemáj
1 üveg lecsó
2 fej hagyma
2 kg burgonya
kevés só
frissen őrölt bors
(esetleg szárított, morzsolt majoránna ízlés szerint)
1 kanál olíva olaj a tepsi aljára

Elkészítés:
A megtisztított krumplit ízlés szerint kockákra, vagy karikákra vágjuk. A tepsi aljára olajat csorgatunk, majd ráterítjük a krumplit.

Ezt enyhén megsózzuk, beterítjük karikákra szelt hagymával, és elosztjuk rajta a lecsót, majd jól összeforgatjuk.

A szükség szerint megtisztított, félbevágott csirkemájat a lecsós krumplirétegre tesszük, enyhén megborsozzuk, és esetleg megszórjuk kevés majoránnával.

Végig alufólia alatt sütjük addig közép meleg sütőben, míg mind a krumpli, mind a máj is meg nem sül. (puhul)

A májat külön már nem sózzuk, mert a lecsós krumpli íze, aromája a fólia alatt elkeveredik az étel egészével.

A fóliát nem tanácsos levenni a tepsiről, esetleg csak a végén. Ekkor viszont, már kapcsoljuk ki a sütőt!

Így nem száradhat ki a máj, hanem csupán párolódik a krumplival, valamint a lecsó levével, pikáns aromájával együtt.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejfölös lecsós burgonya » Tepsis tarja gazdagon » Gyors tepsis sült » Csirkemájkrém házilag
» Lecsós burgonyás egytál » Lecsós malac tarhonyával » Tepsis zöldségek magokkal. » Tepsis krumpli Ors módra
» Csirkemájjal töltött cékla » Csirkemáj joghurtmártással » Tepsishús » Lecsós máj
» Tepsis sajtos csirkemell » Csirkemáj baconban » Montenegrói tepsis krumpli » Csirkemáj


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.