Tutireceptek.hu fejléc

Tepsis-húsos burgonya recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
50 dkg sertés- vagy baromfi hús
1kg burgonya
30 dkg zöldborsó
10 dkg vaj
ételízesítő
20 dkg reszelt sajt
2 fej vöröshagyma
1 paprika
1 paradicsom

Elkészítés:
A hagymát megpucolom, apróra vágom, kevés olajon megfuttatom, és beleteszem a felvágott paprikát és paradicsomot. Az elkészített pörkölt alapba beleteszem a kockákra vágott húst, és elkészítem. A burgonyát meghámozom, hosszúkás hasábokra vágom, és félig megfőzöm. A zöldborsót ételízesitővel kevés vízzel megpárolom. A tepsit kikenem a vajjal az előkészített hozzávalóket összekeverem, és sütőben 15 percig sütöm, kevés húslevest teszek rá, hogy szaftos legyen. A sütés befejezése előtt megszórom a reszelt sajttal, és rápiritom a tetejére. Salátával, savanyúsággal tálalom.


A receptet beküldte: Sarolta1954


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Burgonyasaláta almával » Húsos texasi burgonya » Lecsós burgonyás egytál » Pirított burgonya
» Rántott burgonya gombóc » Burgonyás túrópogácsa » Burgonyás-tepsis csirke » Burgonyapüré-torta
» Sült burgonyapüré » Burgonyakuglóf » Ágyas burgonya » Burgonyás túrós lepény
» Hasselback burgonya * » Burgonyametélt (nudli) » Lecsós burgonya » Spanyol burgonyafőzelék


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.