Tutireceptek.hu fejléc

Tepsis-húsos burgonya recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
50 dkg sertés- vagy baromfi hús
1kg burgonya
30 dkg zöldborsó
10 dkg vaj
ételízesítő
20 dkg reszelt sajt
2 fej vöröshagyma
1 paprika
1 paradicsom

Elkészítés:
A hagymát megpucolom, apróra vágom, kevés olajon megfuttatom, és beleteszem a felvágott paprikát és paradicsomot. Az elkészített pörkölt alapba beleteszem a kockákra vágott húst, és elkészítem. A burgonyát meghámozom, hosszúkás hasábokra vágom, és félig megfőzöm. A zöldborsót ételízesitővel kevés vízzel megpárolom. A tepsit kikenem a vajjal az előkészített hozzávalóket összekeverem, és sütőben 15 percig sütöm, kevés húslevest teszek rá, hogy szaftos legyen. A sütés befejezése előtt megszórom a reszelt sajttal, és rápiritom a tetejére. Salátával, savanyúsággal tálalom.


A receptet beküldte: Sarolta1954


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kelt burgonyás pogács » Currys burgonyaleves » Töltött burgonya tepsiben » Sütőtök "szalmaburgonya"
» Burgonyafelfújt gazdagon » Carbonara burgonya » Burgonya carbonara » Újburgonya meggyszósszal
» Burgonyasaláta majonézesen » Tejfölös burgonyakrémleves » Böjti burgonyaleves » Krémsajtos burgonya
» Húsvéti töltött burgonya » Zöldbabos burgonya » Májas burgonya » Gombás burgonyarolád


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.