Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Penne Bolognese recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
Különleges mesterrecept egy olasz vendéglőstől. Mitől lesz valódi? A marhahústól és ...


1/2 kg darált marhahús
1 fej hagyma
olíva olaj a sütéshez
paradicsomlé, vagy sűrétett paradicsom
1 kk. kakukkfű
1 kk. oregano
1 kk. majoranna
1 kk. cukor
csipetnyi fehérbors, só
csipetnyi fahéj
3-4 csepp citromlé

Elkészítés:
Vágd nagyon apróra a hagymát diszteld aranybarnára és futtasd meg rajta a darált marhahúst. Add hozzá a sót és a borsot. A paradicsomlét készítesd elő, míg a hús párolódik, keverd hozzá a zöldfűszereket ebbe is mehet még egy pici bors, és persze az íz titka, a csipetnyi fahéj. Önts fel az egészet a fűszeres paradicsomlével és amikor már majdnem kész, adj hozzá néhány csepp citromlevet és egy picike cukrot.
Párold egészen puhára.

A kifőtt penne tésztát tedd a tányér aljára, halmozz rá az húsos szószból és szórd meg a tetejét parmezánnal és friss oregánóval.


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes csirke-penne » Spenótos-csirkés penne » .Borókabogyós penne ginnel » Ragus penne
» Csirkés penne » Rakott bolognai penne » Füstölt sajtos penne » Kacsahúsos penne
» Brokkolis-krémsajtos penne » Csőben sült sonkás penne » Zoldseges penne » Tonhalas penne
» Penne arrabbiata » Gombás-tejszínes penne » Tejszínes-gombás penne » Halas penne


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.