| Penne Bolognese receptTésztafélék Hozzávalók: Különleges mesterrecept egy olasz vendéglőstől. Mitől lesz valódi? A marhahústól és ... 1/2 kg darált marhahús 1 fej hagyma olíva olaj a sütéshez paradicsomlé, vagy sűrétett paradicsom 1 kk. kakukkfű 1 kk. oregano 1 kk. majoranna 1 kk. cukor csipetnyi fehérbors, só csipetnyi fahéj 3-4 csepp citromlé Elkészítés: Vágd nagyon apróra a hagymát diszteld aranybarnára és futtasd meg rajta a darált marhahúst. Add hozzá a sót és a borsot. A paradicsomlét készítesd elő, míg a hús párolódik, keverd hozzá a zöldfűszereket ebbe is mehet még egy pici bors, és persze az íz titka, a csipetnyi fahéj. Önts fel az egészet a fűszeres paradicsomlével és amikor már majdnem kész, adj hozzá néhány csepp citromlevet és egy picike cukrot. Párold egészen puhára. A kifőtt penne tésztát tedd a tányér aljára, halmozz rá az húsos szószból és szórd meg a tetejét parmezánnal és friss oregánóval. A receptet beküldte: elvira1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |