Tutireceptek.hu fejléc

Penne Bolognese recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
Különleges mesterrecept egy olasz vendéglőstől. Mitől lesz valódi? A marhahústól és ...


1/2 kg darált marhahús
1 fej hagyma
olíva olaj a sütéshez
paradicsomlé, vagy sűrétett paradicsom
1 kk. kakukkfű
1 kk. oregano
1 kk. majoranna
1 kk. cukor
csipetnyi fehérbors, só
csipetnyi fahéj
3-4 csepp citromlé

Elkészítés:
Vágd nagyon apróra a hagymát diszteld aranybarnára és futtasd meg rajta a darált marhahúst. Add hozzá a sót és a borsot. A paradicsomlét készítesd elő, míg a hús párolódik, keverd hozzá a zöldfűszereket ebbe is mehet még egy pici bors, és persze az íz titka, a csipetnyi fahéj. Önts fel az egészet a fűszeres paradicsomlével és amikor már majdnem kész, adj hozzá néhány csepp citromlevet és egy picike cukrot.
Párold egészen puhára.

A kifőtt penne tésztát tedd a tányér aljára, halmozz rá az húsos szószból és szórd meg a tetejét parmezánnal és friss oregánóval.


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes-gombás penne » Go-go penne » Fokhagymás rakott penne » Penne zöldmártással
» Sonkás gombás penne » Füstölt sajtos penne » Penne carbonara » Sült zöldséges penne
» Spenótos-csirkés penne » Rakott bolognai penne » Lasagne Bolognese » Tonhalas penne
» Krémsajtos csirke pennével » Darálthúsos penne » Csirkés penne » Sajtos penne sonkával


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.