Tutireceptek.hu fejléc

Kolbászos penne recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
40 dkg penne,
só.

A mártáshoz:
70 dkg édeskömény,
3 gerezd fokhagyma,
50 dkg sütni való nyers kolbász,
fél dl olívaolaj,
1-1 evőkanál morzsolt kakukkfű és morzsolt oregánó,
1 púpos kávéskanál őrölt köménymag,
só és frissen őrölt bors,
2 evőkanál vörösborecet,
1 doboz 40 dkg-os hámozottparadicsom-konzerv,
1.5 dl tejszín,
2 evőkanál sűrített paradicsom.

A tálaláshoz 1 csokor petrezselyem és 10 dkg kemény, reszelhető juhsajt

Elkészítés:
1. Az édesköményekről levágjuk az aljukat meg a fodros tetejüket, majd elnegyedeljük őket, a negyedekből kivágjuk a torzsás belsőt, és az így megmaradt darabokat ½ cm-es csíkokra laskázzuk. A fokhagymát megpucoljuk és finomra zúzzuk, a kolbászt vékonyan felkarikázzuk.

2. Az olívaolajat egy 30 cm átmérőjű lábosba vagy egy ugyanekkora, de 6 cm magas peremű serpenyőbe öntjük, és a fokhagymát mérsékelt lángon kevergetve illatosra fonnyasztjuk rajta. Hozzátesszük a nyers kolbászkarikákat, amelyeket megfűszerezünk kakukkfűvel, oregánóval és őrölt köménnyel, valamint ha szükséges, picit meg is sózzuk és alaposan megborsozzuk.

3. Ezután a kolbászt 5-6 perc alatt kevergetve átpirítjuk, majd ráöntjük a vörösborecetet, és nagy lángon 1-2 perc alatt kavargatva elforraljuk róla: így az ecetből csak a pikáns íze marad, de a szúrós, nyers ereje elillan. Ekkor az edénybe szórjuk az édesköménycsíkokat, beleöntünk 2 dl meleg vizet, és miután az egészet még egyszer megborsoztuk, mérsékelt tűzön 15 perc alatt, lefedve összepároljuk a kolbászhúst meg az édesköményt. Néha megkeverjük, de nem kell sokszor.

4. A tésztának bő 4 liter vizet forralunk egy nagy fazékban, és ha már lobogva forr, megsózzuk, majd megfőzzük benne a pennét.

5. Ezalatt befejezzük a kolbászos mártást. Botmixerrel turmixoljuk a hámozott paradicsomot, a tejszínt meg a sűrített paradicsomot, és amikor az édesköményes-kolbászos együttes már összepárolódott, hozzálöttyintjük. Ezután további 2 perc alatt mérsékelt lángon kevergetve összerotyogtatjuk az egészet, majd a kifőtt pennét leszűrjük, és 1 ½-2 dl főzővízzel együtt belevegyítjük.

5. Tálalás előtt az ételt nagy lángon szűk 1 perc alatt átmelegítjük, aztán apróra vágjuk a petrezselymet, megreszeljük a juhsajtot, és mindkettőt belekeverjük. A meleg tészta kihozza a petrezselyem friss aromáját és a juhsajt karakteres ízét. Végül jöhet a kóstolás, és ha kiderítettük, megfelelően fűszeres-e a kolbászos penne, azonnal ehetünk.



4 adag lesz belőle.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kolbászos pogácsa » Tejszínes-gombás penne » Kolbászos rakott nokedli » Csőben sült milánói penne
» Gombás-tejszínes penne » Sült zöldséges penne » Tepsis bolognai penne » Burgonyás-kolbászos omlett
» Csirkés penne » Brokkolis-krémsajtos penne » Padlizsános penne » Kolbászos tojásos noki
» Sonkás gombás penne » Kolbászos batyu » Paprikás - cukkinis penne » Kolbászos tésztaomlett


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.