Tutireceptek.hu fejléc

Petrezselymes cukkini recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
2-3 zsenge cukkini (vagy 1 nagyobb)
2-3 dkg vaj

1 csokor friss petrezselyem

Elkészítés:
A cukkinikat megmossuk, két végét levágjuk és a törzsüket vékonyan felkarikázzuk. Ha nagyobb cukkinink van, érdemes előbb meghámozni és kiszedni a magjait is. Ezután egy mélyebb serpenyőben megolvasztjuk a vajat, megforgatjuk rajta a cukkinidarabokat, sózzuk és közepes tűzön addig pároljuk, amíg szinte üvegesre puhul és alatta csak krémes szaft marad. Közben apróra vágjuk a megmosott petrezselyemzöldet és a cukkinire szórjuk, elkeverjük. Ha kész, fűszeresebb húsokkal köretként, tésztával akár önálló fogásként is fogyasztható.

Tanácsok:
Fűszerezhetjük még örölt borssal vagy fokhagymával is.
Nagyon gyors, könnyen elkészíthető étel és még finom is!

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: csillu77


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Petrezselymes hagyma » Cukkini ropogós » Cukkini fánkok » Cukkini töltött
» Rakott cukkini 2 » Gombás-cukkinis omlett » Cukkínis tekercs » Rántott cukkini paleósan
» Cukkinis-gombás tészta » Petrezselymes tojásfasírt » Sült cukkini » Zöldséges tepsis cukkini
» Cukkini leves » Hideg cukkini krémleves » Cukkinis lepcsánka » Cukkíni finom fasírt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.