Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Pezsgős pulyka recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 db bébipulyka (kb. 4kg-os),
2 db hagyma,
2 db sárgarépa,
1 db zeller,
20 dkg baconszalonna,
1 csokor petrezselyem,
kapor,
zsálya,
2 dl húslé (leveskockából),
4 dl pezsgő,
só.

Elkészítés:
A konyhakész pulykát sózzuk be kívül-belül, tekerjük be a szalonnaszeletekkel, amit hústűvel rögzítsünk.
A megmosott felkockázott zöldségeket tegyük egy nagy tűzálló tálba, fektessük rá a pulykát, öntsük rá a húslét, és 180 fokon kezdjük sütni.
Időnként locsoljuk meg pezsgővel.
Befejezés előtt egy órával adjuk hozzá a zöld fűszereket és szedjük le a pulykáról a szalonnát,hogy a böre szép pirosra,ropogósra süljön.
Ha kész, szűrjük át a zöldséges szaftot, keverjük el 1 dl pezsgővel, forraljuk fel és liszttel sűrítsük be a szószt.
A pulykát szeleteljük fel, és a forró szósszal öntsük le.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás-citromos pulykamell » Gesztenyés pulykatekercs » Bazsalikomos pulyka » Pezsgős málnaüdítő
» Kínai pulykamellsaláta » Kapros pulykaraguleves » Zöldséges Pulykarolád » Pezsgős szilvaleves
» Spenótos pulykamell » Pulykamell baconnal » Pulykasaláta » Pulykaburger
» Gombás - sajtos pulykamell » Pezsgős csirke » Pulykaragu » Gazdag pulykamell


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.