Tutireceptek.hu fejléc

Pezsgős káposzta recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
(4 személyre):
80 dkg savanyú káposzta
1 evőkanél étolaj
5 dkg vöröshagyma
1 dl fhér száraz bor
2 dl pezsgő (Hungária demi sec)
1 dkg szarvasgomba
tengeri só

Elkészítés:
A savanyú káposztát kiáztatjuk, majd a finomra vágott, étolajban megpiritott vöröshagymára tesszük.Hozzáöntjük a fehérbort, sózzuk, és fedő alatt páraljuk. Amikor a levét elfőtte, hozzáöntjük a pezsgőt. Ha túl savanyúnak érezzük, csipetnyi cukorral emgszórhatjuk.Ezután még 10 percig pároljuk, végül a finommetéltre vágott szarvasgombát is hozzáadva, forrón tálaljuk.Ropogós malacsülthöz adjuk.

Tanácsok:
Szarvasgomba nélkül is nagyon finom.

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: webnő


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Alföldi toroskáposzta » Káposztás krumplifasírt » Káposzta torta » Káposztás vitamin saláta
» Kockás káposzta » Fogyis káposztaleves » Töltöttkáposzta » Kolozsvári rakott káposzta
» Káposztás gombóc... » Amerikai káposzta saláta » Káposztaleves » Tarja savanyúkáposztával
» Káposzta vadász módra » Legényfogó káposztaleves » Dinsztelt vörös káposzta » Édes-savanyú káposzta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.