Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Pezsgős szilvaleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
50 dkg szilva (fagyasztott is jó)
0,5 l édes pezsgő+0,5 l víz keveréke
egész fahéj
fél tasak "Puncs fűszer"
csipet só
1 dl tejszín
fél tasak vaníliás pudingpor
cukor, méz vagy édesítő ízlés szerint

Elkészítés:
A magozott, felezett szilvát a pezsgős vízben feltesszük főni, a sóval, édesítővel,és a fűszerekkel együtt.
Közben a tejszínt a pudingporral kikeverjük és ha puhára főtt a szilva, ezzel habarjuk.
Jól behűtve tálaljuk tejszínhabbal a tetején, esetleg egy-két fahéjas keksz társaságában.

Tanácsok:
Bármilyen idénygyümölccsel helyettesíthető a szilva, de akkor a fűszerezéssel legyünk óvatosabbak.

Elkészítési idő: 20 perc

A receptet beküldte: Timancs


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pezsgős pulyka » Aszaltszilvaleves » Pezsgős őszibarackleves » Hűsítő szilvaleves
» Ananászos pezsgős álom » Pezsgőspohár » Pezsgős káposzta » Pezsgős csirke
» Pezsgős flip » Pezsgős-tonhalas spagetti » Aszalt szilvaleves » Szilvaleves
» Gyümölcsös pezsgőspohár » Pezsgős málnaüdítő » Pezsgős koktél » Egyszerű szilvaleves


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.