Tutireceptek.hu fejléc

Karfiollepénykék recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
hozzávalók 4 főre:

70 dkg karfiol
1 tojás (ha van, pluszban még 1 fehérje)
10 dkg liszt
8 dkg reszelt sajt
1-2 ek prézli, ha szükséges
só, bors, zöldpetrezselyem
5- 10 dkg sonka (elmaradhat)
olaj a sütéshez

Elkészítés:
A karfiolt sós vízben megfőzzük (3-4 ek tejet adunk a főzővízhez, hogy a szaga ne érződjön).
Amikor megfőtt, szűrőkanállal kiszedjük, és krumplitörővel jól összedolgozzuk. Hozzáadjuk a tojást, a lisztet, a fűszereket és a reszelt sajtot. 15-20 percet pihentetjük, ha szükséges adunk hozzá 1-2 ek prézlit.
Nem bő olajban, fedő alatt kisütjük. Amikor megfordítjuk, megszórhatjuk a tetejét sajttal, mire megsül, a sajt is ráolvad. (Ezt a sajtmennyiséget elvehetjük a masszából.)


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vöröslencse fasírt (vegan) » Sajtos karfiol sonkával » Diós-szószos rakott zöldség » Céklaburger
» Itáliai Spenót Pie » Bakonyi palacsintametélt » Brokkolis sonkatekercsek » Köpönyeges burgonya
» Galyasági töltött paprika » Sárgarépás-fokhagymás tócsni » Töltött gombakosárkák » Tejszínes laskagomba
» Lecsó szójával » Bújtatott paradicsom » Brokkoli fasírt párizsival » Gombával rakott karalábé


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.