Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Karfiollepénykék recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
hozzávalók 4 főre:

70 dkg karfiol
1 tojás (ha van, pluszban még 1 fehérje)
10 dkg liszt
8 dkg reszelt sajt
1-2 ek prézli, ha szükséges
só, bors, zöldpetrezselyem
5- 10 dkg sonka (elmaradhat)
olaj a sütéshez

Elkészítés:
A karfiolt sós vízben megfőzzük (3-4 ek tejet adunk a főzővízhez, hogy a szaga ne érződjön).
Amikor megfőtt, szűrőkanállal kiszedjük, és krumplitörővel jól összedolgozzuk. Hozzáadjuk a tojást, a lisztet, a fűszereket és a reszelt sajtot. 15-20 percet pihentetjük, ha szükséges adunk hozzá 1-2 ek prézlit.
Nem bő olajban, fedő alatt kisütjük. Amikor megfordítjuk, megszórhatjuk a tetejét sajttal, mire megsül, a sajt is ráolvad. (Ezt a sajtmennyiséget elvehetjük a masszából.)


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Nagydobosi sült tök » Zöldbabpaprikás » Töltött padlizsán » Brokkolis sonkatekercsek
» Brokkolitallérok » Hideg töltött sárgarépa » Tárkonyos kínai kel főzelék » Zöldséges rizskoszorú
» Paradicsomos rakott cukkini » Rakott padlizsán » Töltött burgonya tepsiben » Karfiol sárgarépával mikróban
» Őzgerinces vendégváró » Zöldséges ragu kölessel » Párolt patisszon » Gombapörkölt riszzel


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.