Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Pikáns burgonya recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
50 dkg burgonya
1 db tojás
2 dl tejföl
2 evőkanál olaj
1 gerezd fokhagyma
petrezselyemzöld
szerecsendió

Elkészítés:
A burgonyát alaposan megmossuk, megszurkáljuk és héjában megfőzzük. A felvert tojást összekeverjük az alaposan megtisztított, megmosott petrezselyemzölddel, majd ráreszelünk egy kevés szerecsendiót. Ráöntjük az olajat, az egészet összekeverve átforrósítjuk. Addig keverjük a tűzről levéve, amíg krémszerű mártást nem kapunk. Hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát és a tejfölt, s az így kapott mártást az előzőleg megfőzött, héjától megszabadított, félbevágott burgonyákra öntjük.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos-burgonyás golyók » Kapros burgonyaleves » Kókuszgolyó burgonyából » Húsos burgonyás gomboc
» Burgonyás morzsóka » Pikáns tojásos sajtkrém » Köpenyes burgonya » Sajttal rakott burgonya
» Hercegnő burgonya(köret) » Pikáns, szeletben sült hús » Burgonyás mézes szelet » Rakott burgonya gombával
» Medvehagymás burgonya » Pikáns nyúlcomb » Osztrák burgonyaleves » Ínyenc rakott burgonya


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.