Tutireceptek.hu fejléc

Pikáns burgonya recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
50 dkg burgonya
1 db tojás
2 dl tejföl
2 evőkanál olaj
1 gerezd fokhagyma
petrezselyemzöld
szerecsendió

Elkészítés:
A burgonyát alaposan megmossuk, megszurkáljuk és héjában megfőzzük. A felvert tojást összekeverjük az alaposan megtisztított, megmosott petrezselyemzölddel, majd ráreszelünk egy kevés szerecsendiót. Ráöntjük az olajat, az egészet összekeverve átforrósítjuk. Addig keverjük a tűzről levéve, amíg krémszerű mártást nem kapunk. Hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát és a tejfölt, s az így kapott mártást az előzőleg megfőzött, héjától megszabadított, félbevágott burgonyákra öntjük.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szalonnás édesburgonya » Szalonnás burgonyasaláta » Lazacos rakott burgonya » Hal pikáns mártásban
» Hagymás-burgonyás csipetke » Fasírt édesburgonyából » Burgonya Pékné módra » Erdőszéli pikáns tarja
» Rác burgonya hússal » Rántott burgonya » Diós burgonyafasírt » Töltött burgonya tojással
» Gombával töltött burgonya » Burgonya főzelék, másként » Pikáns, sajtos fánk » Kaviár burgonya-fészekben


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.