Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Pikáns burgonya recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
50 dkg burgonya
1 db tojás
2 dl tejföl
2 evőkanál olaj
1 gerezd fokhagyma
petrezselyemzöld
szerecsendió

Elkészítés:
A burgonyát alaposan megmossuk, megszurkáljuk és héjában megfőzzük. A felvert tojást összekeverjük az alaposan megtisztított, megmosott petrezselyemzölddel, majd ráreszelünk egy kevés szerecsendiót. Ráöntjük az olajat, az egészet összekeverve átforrósítjuk. Addig keverjük a tűzről levéve, amíg krémszerű mártást nem kapunk. Hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát és a tejfölt, s az így kapott mártást az előzőleg megfőzött, héjától megszabadított, félbevágott burgonyákra öntjük.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vajbabfőzelék burgonyával » Sajttal rakott burgonya » Tepsis burgonya 2. » Burgonyás morzsóka
» Csirkés rakott burgonya » Gombás burgonyarolád » Burgonyás tea kifli » Burgonyapüré MACI módra
» Spenótos burgonyafőzelék » Juhtúrós töltött burgonya » Pikáns keltál » Burgonya koret
» Pikáns zellerleves » Burgonyaragu » Sajtos burgonyatál » Fokhagymás sült burgonya


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.