Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Pudingos-almás kocka recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
1 kg nyári alma
2 teáskanál őrölt fahéj
5 dkg darált dió
20 dkg liszt
20 dkg cukor
4 tojás
13 evőkanál víz
1 csomag sütőpor
3 dl tejszín
1 csomag főzés nélküli vaníliás pudingpor
3 ek. kávé
étcsokoládés tortabevonó

Elkészítés:
1. Az almákat meghámozzuk, kivágjuk a magházat, majd vékony szeletekre vágjuk. A tepsit alufóliával kibéleljük, és az almaszeleteket sorban belerakosgatjuk. Meghintjük a fahéjjal, pici cukorral, dióval.

2. Elkészítjük a vizes piskótatésztát. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, lassacskán hozzáadjuk a vizet, majd a sütőport, szitált lisztet, s alaposan kidolgozzuk. A végén beleforgatjuk a tojások fehérjének kemény habját is.

3. Ezután a vizes piskóta tésztáját az almaszeletekre öntjük. Kb. 20 perc alatt előmelegített sütőben, 190 fokon aranysárgára sütjük.

4. A pudingport nem tejjel, hanem a tejszínnel verjük fel. A piskótát tálcára borítjuk, így az alma felülre kerül. Ha kihűlt a piskóta, a vaníliakrémmel megkenjük, a tortabevonóval roppanós csokit vonunk a tetejére.

Tanácsok:
Nagyon finom :)


A receptet beküldte: Melissa-baba


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fűszeres kevert kocka » Csokipudingos kocka * » Pudingkocka » Csokis kókuszos kocka
» Kókuszkocka 2. » Áfonyás kocka » Mákos kocka » Meggyes-túrós kocka
» Néger kocka. » Gesztenyés kocka meggyel » Paradicsomos párizsikockák » Vaníliás kókuszkocka
» Puding kocka Erzsi módra » Vaniliás kocka » Ananászos kocka » Eperzselés-túrós kocka


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.