Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Pudingos-túrós csiga recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 cs leveles-vajas tészta

a töltelékhez :

25 dkg túró
1 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
10 dkg porcukor
3 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
5 dkg mazsola (elhagyható)
reszelt citromhéj (elhagyható)

A lekenéshez: 1 tojás

Elkészítés:
Készítsük el a tölteléket: A pudingot főzzük meg a 3 dl tejben, majd hűtsük langyosra. Ha használunk mazsolát és reszelt citromhéjat, akkor keverjük el benne.
Egy szitán törjük át a túrót, majd keverjük a félig kihűlt pudinghoz.
A tésztát nyújtsuk ki 0,5 cm vastagságú téglalappá, majd kenjük el rajta a tölteléket és tekerjük fel.
Közben a sütőt melegítsük elő 180 fokra.
Két centiméterenként vágjuk fel, majd fektessük őket zsírozott-lisztezett tepsire. Legyenek köztük távolságok, mert eléggé megnőnek.
A kenéshez szánt tojást verjük fel egy villával, majd minden csiga oldalát és tetejét kenjük le vele, hogy mindenhol szép színűre süljenek.
Előmelegített sütőben süssük őket szép pirosra.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Diós-kakaós csiga » Pizzás csiga » Almás csiga » Kakaós és vaníliás csiga
» Sonkás sajtos csiga » Isteni sajtos csiga » Vanília pudingos csiga » Fahéjas, almás csiga
» Gyors kalács, batyu, csiga » Csigatorta » Kókuszcsiga » Gyümölcsös pudingcsiga
» Csokis-kakaós csiga » Habos csigák » Csikemell csiga » Sajtos csiga-bigák


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.